Ziarul electronic al arădenilor

Când este recomandat să faci un test rapid de COVID?

Sunt mai multe situaţii în care un test rapid de covid este cea mai bună soluţie pentru tine. Aceste teste rapide sunt disponibile sub forma unui Kit care este foarte precis şi uşor de utilizat. Kiturile de testare oferă rezultatul dorit în 10 minute şi vin însoţite de toate instrucţiunile pentru utilizare.

Rolul testului este acela de a detecta prezenţa anticorpilor, mai exact a unor proteine specifice care apar ca răspuns la infecţii. Aceşti anticorpi specifici COVID apar în sângele persoanelor care sunt testate sau după infectare.

Un test rapid de Covid după contactul cu o persoană care a are această afecţiune

Testul nu se face imediat după contact şi este recomandat să treacă o perioadă de minim două săptămâni. Chiar dacă în această perioadă nu ai simptomele specifice este recomandat să faci un astfel de test pentru a vedea dacă ai fost sau un asimptomatic. Utilizarea unui test rapid de Covid este foarte simplă şi nu implică operaţiuni complicate iar rezultatele vin în doar 10 minute deci testul în sine nu reprezintă o problemă. Tot ce trebuie să faci este să respecţi instrucţiunile de pe ambalaj.

Colegii tăi de serviciu au fost contaminaţi, dar tu nu ai avut simptome

De asemenea, la un anumit interval de timp, de preferat mai mare de 2 săptămâni după ce colegii tăi de serviciu au fost confirmaţi cu Coronavirus este recomandat să îţi faci un test rapid chiar dacă nu ai avut simptome. Şansele să fi fost asimptomatic sunt destul de mari motiv pentru care este bine să ştii dacă ai dezvoltat sau nu anticorpii specifici şi dacă este necesar să faci mai multe investigaţii. Sunt şi persoane fără simptome care au prezentat unele urme ale bolii în organism, la analize amănunţite şi de aceea este recomandat să încerci să previi şi să repari tot ce poţi.

O perioadă cu simptome specifice uşoare sau o perioadă în care ai fost răcit

Se pare că în această perioadă răcelile nu mai sunt doar simple răceli, ceea ce ar trebui să ne atragă tuturor un semnal de alarmă. În sensul acesta recomandăm un test rapid pentru covid după ce aceste simptome trec complet, chiar dacă pare că ai avut o simplă răceală banală.

Pentru a dona plasmă

Chiar dacă testele rapide nu sunt acceptate pentru a dona plasmă, este recomandat să ştii dacă est eligibil înainte de a face tot dosarul pentru a dona sânge şi plasme care să ajute alţi bolnavi de Coronavirus. Un astfel de test este important şi te va scuti de multe drumuri, pentru că dacă nu anticorpi nu eşti eligibil pentru a dona. În plus, testul se face atât de uşor încât este simplu să obţii rezultatele de care ai nevoie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.