Ziarul electronic al arădenilor

Călăuzele unor migranţi, descoperite în podul unei case din Peregu Mare

Doi bărbaţi, călăuzele a nouă migranţi, au fost descoperiţi ascunşi în podul unei case din localitatea Peregu Mare, după ce au încercat să fugă de poliţiştii de frontieră.

„În data de 24 aprilie, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Nădlac, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a unui autoturism despre care existau informaţii că este implicat în activităţi ilegale. Autovehiculul nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi a continuat drumul cu viteză, părăsind partea carosabilă şi acroşând un gard. După impact, atât pasagerii, cât şi şoferii autoturismului au abandonat maşina şi au fugit în direcţii diferite. S-a procedat la căutarea persoanelor, folosindu-se inclusiv dronele din dotare pentru depistare”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, la scurt timp, au fost reţinuţi nouă cetăţeni străini, din India şi Bangladesh, intraţi legal în România şi care fuseseră pasageri în vehicul. De asemenea, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare al autoturismului este atribuit altui autovehicul.

„Lucrătorii noştri au continuat cercetările în zonă, iar echipele formate din poliţişti de frontieră şi poliţişti i-au depistat pe cei doi bărbaţi în podul unui imobil din localitatea Peregu Mare, un cetăţean român şi unul din Republica Moldova, transportatorii cetăţenilor străini. Cei doi au fost conduşi la sediul sectorului unde s-a stabilit că cetăţeanul moldovean, şoferul maşinii urmărite, nu deţine permis de conducere”, se mai arată în comunicatul menţionat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.