Ziarul electronic al arădenilor

Breteaua de acces pe A1 aflată înainte de oraşul Nădlac, închisă pentru traficul greu

Breteaua de acces pe autostrada A1 aflată înainte de oraşul Nădlac a fost închisă de autorităţi pentru traficul greu, astfel încât şoferii de camioane care se îndreaptă spre Ungaria să nu mai poată ocoli coloana formată adesea pe autostradă, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, şi care poate ajunge la o lungime de 15 kilometri în zilele cu circulaţie intensă.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a informat că măsura se aplică de luni şi are ca scop inclusiv evitarea blocajelor pe DN 7G.

„Pentru a elimina disconfortul creat de blocajul format de transportatorii de marfă pe DN 7G şi breteaua de acces pe autostrada A1, autovehiculele de transport marfă nu vor mai putea folosi breteaua de acces spre A1 de la km 582+666 al autostrăzii, pe sensul Nădlac – PTF Nădlac 2, fiind direcţionate din sensul giratoriu de pe DN 7G km 6+667, pe autostrada A1 către Arad. Autovehiculele de transport marfă trebuie să se întoarcă spre PTF Nădlac 2 prin nodul rutier Pecica de pe A1 km 558+618, intrând în traficul normal de pe autostradă“, se arată într-un comunicat transmis, luni, de DRDP Timişoara.

Conform sursei citate, interzicerea accesului camioanelor este necesară şi pentru că la frontiera cu Ungaria au loc controale amănunţite, efectuate de Poliţia de Frontieră, „din acest motiv formându-se cozi pe distanţe care variază între 5 şi 15 km lungime“.

„Pentru a scurta timpii de aşteptare în coloană, mulţi conducători auto de transport marfă folosesc nodul rutier Pecica, tranzitând până în apropierea localităţii Nădlac, pe DN 7, de unde se îndreaptă pe DN 7G forţând intrarea în coloana existentă pe A1, prin nodul rutier Nădlac (A1 km 582+666), nod rutier aflat la 1 km de PTF Nădlac 2. Astfel, DN 7G se blochează din cauza numărului mare de autovehicule transport marfă, pe sensul de mers Nădlac – PTF Nădlac II. Mai mult, conducătorii de autoturisme care nu necesită aşteptare pentru tranzit în PTF Nădlac 2, pentru a ajunge în punctul de frontieră, depăşesc riscant coloana de TIR-uri pe contrasens, acţiuni care au dus la evenimente rutiere nedorite“, se mai arată în comunicat.

Pentru a semnaliza aceste restricţii, breteaua închisă circulaţiei traficului greu de marfă va fi semnalizată vertical cu indicatorul „Accesul interzis“, însoţit de indicatorul adiţional „Exceptarea unor categorii de vehicule de la semnificaţia indicatorului – autoturisme“.

Înainte de intrarea în sensul giratoriu şi în sensul giratoriu de pe DN 7G km 6+667, se vor amplasa indicatoare rutiere „Traseul de urmat pentru anumite categorii de autovehicule – vehicule de transport marfă“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.