Ziarul electronic al arădenilor

Bibarț anunță: Avem primul caz confirmat de infecție cu coronavirus în municipiul Arad

Primul caz confirmat de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat în municipiul Arad, a anunțat, luni, primarul interimar al municipiului, Călin Bibarț.

„Avem primul caz confirmat în Arad cu coronavirus. Aș vrea să infirm zvonurile că ar fi mai multe, că trei, că patru, că cinci. Confirmat este unul singur. Evident că în ultimul timp au fost luate mai multe probe analize, ce vor fi trimise la laborator și vedem ce rezultate avem. Probabil că în următoarele zile mai pot apărea cazuri. Cred că este un moment oportun pentru a reitera ceea ce am spus și zilele trecute: de a sta pe cât posibil mai mult acasă, mai ales persoanele în vârstă. Nu e de glumă, trebuie să fim responsabili, nu e momentul să ne plimbăm toată ziua prin oraș, mai ales persoane în vârstă și vulnerabile”, a spus Bibarț, într-o înregistrare video pe o rețea de socializare.

Conform informațiilor furnizate de primarul interimar, pacientul din Arad care a fost conformit cu noul coronavirus este o persoană înaintată în vârstă, care în momentul de față se află la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Potrivit raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, luni, la ora 9.00, 135 de persoane.

În cursul zilei de luni, primele 11 persoane carantinate în centre din județul Arad au încheiat perioada de 14 zile de carantină.

„În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  915, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 272 (totalitatea persoanelor ieșite din izolare de la instituirea acestei măsuri preventive până astăzi)“, a informat Prefectura Județului Arad.

Până în prezent, la nivelul județului Arad au fost încheiate cinci dosare penale pe numele unor persoane care nu au respectat reglementările privind obligativitatea declarării locului real de îmbarcare sau a regimului autoizolării la domiciliu. Din cele cinci dosare penale, trei au fost întocmite pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, art. 352 alin. 1 Cod Penal, iar celelalte două pentru fals în declarații.

De asemenea, polițiștii și cadrele Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad au aplicat în total 11 sancțiuni contravenționale pentru persoane care nu au respectat regimul autoizolării la domiciliu, valoarea totală a amenzilor fiind de 69.000 lei.

Una din aceste persoane a fost sancționată după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, fiind introdusă astfel într-un centru de carantină în baza prevederilor Art. 7, alin. (1) din actul menționat.

CITITI SI: Un arădean confirmat cu noul coronavirus a murit

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.