Ziarul electronic al arădenilor

Bătrân cu pierderi temporare de memorie, găsit pe o stradă din Arad. Își căuta fosta casă

Un bărbat în vârstă de 83 de ani, cu pierderi temporare de memorie, a fost găsit rătăcind pe o stradă din municipiul Arad, iar autoritățile au reușit să îl identifice și să-i găsească aparținătorii.

Un arădean a sesizat, luni, în jurul orei 14.30, Direcția Generală Poliție Locală cu privire la prezența bărbatului de 83 de ani, pe o stradă din centrul orașului.

„Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică s-au deplasat pe strada Gheorghe Lazăr, pentru a prelua un bărbat în vârstă care se deplasa dezorientat pe stradă. Ajunși imediat la fața locului, angajații DGPL au constatat că persoana în cauză nu avea acte de identitate, nu știa unde locuiește și nici nu-și mai amintea unde dorea să ajungă. Drept urmare, respectivul, care s-a dovedit ulterior a fi D.A., de 83 de ani, din Arad, a fost condus la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad“, a informat DGPL Arad.

Inițial, cadrele medicale au apelat toate centrele de vârstnici din municipiu, încercând să afle dacă bătrânul ar fi părăsit vreunul, însă răspunsurile au fost negative.

În cele din urmă, bărbatul a fost identificat ca fiind un fost pacient al spitalului, iar datele primare au permis stabilirea domiciliului, de către dispeceratul Poliției Locale.

„Dislocarea unui echipaj al DGPL la respectiva adresă, un apartament aparent nelocuit din zona centrală a orașului a relevat, în urma discuțiilor cu vecinii, că arădeanul, din cauza problemelor de sănătate asociate vârstei, a fost nevoit să se mute la fiul său, într-un cartier de case din municipiu. Contactat de către polițiștii locali, fiul bărbatului și-a preluat, în jurul orelor 16.30, de la UPU, tatăl rătăcit, pe care îl căuta de mai multe ore în zona propriei locuințe, îngrijorarea sa fiind amplificată de prognoza meteo ce prevestea ploaia și furtuna, ce nu au întârziat a se dezlănțui.

Bătrânului, care are pierderi temporare de memorie din cauza vârstei, i s-a făcut dor de casa unde a locuit anterior, împreună cu soția, în prezent decedată. A plecat singur să-și viziteze vechea locuință, la care însă nu a reușit să mai ajungă, rătăcindu-se în cartierul din proximitate“, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Conform sursei citate, în municipiul Arad există 43.000 de pensionari, iar mulți dintre ei trăiesc în solitudine, alături uneori de câini sau pisici.

„Pentru a veni în sprijinul acestor concetățeni și ai familiilor lor, Direcția Generală Poliția Locală Arad va crea pe site-ul propriu, începând cu luna iulie, o secțiune în care să apară informații cu privire la persoanele, animalele obiectele etc. găsite pe raza municipiului Arad.

„Informațiile vor fi actualizate zilnic, urmând ca aparținătorii sau proprietarii să se adreseze dispeceratului DGPL (0257-939, apel gratuit). De acolo, după verificarea legăturii de rudenie sau a dreptului de proprietate, vor fi îndrumați pentru soluționarea cu celeritate a problemei“, au precizat reprezentanții DGPL Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.