Ziarul electronic al arădenilor

Barcă răsturnată în râul Mureş. Căutările persoanelor dispărute, reluate

Căutările în cazul celor patru persoane dispărute în apele Mureşului, după ce s-au răsturnat cu barca în zona Periam Port, au fost reluate miercuri dimineaţă, iar elicopterul SMURD din Arad va ajuta la misiune pe parcursul zilei.

„Este cea de-a treia zi de căutări cu efective mărite în Periam Port. Pentru misiunea de căutare-salvare a celor patru persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în râul Mureş, intervin 28 de pompieri timişeni şi arădeni, împreună cu 6 scafandri“, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Forţele de intervenţie au la dispoziţie 14 bărci şi 14 autospeciale, dar şi un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Forţele alocate de ISU Timiş şi ISU Arad sunt sprijinite de patru scafandri din cadrul SALVO Timişoara şi de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Periam şi Nădlac.

„În funcţie de disponibilitatea echipajului aeromedical SMURD Arad, acesta va deservi la misiunea de căutare“, a mai transmis sursa citată.

ISU Timiş solicitase, marţi, şi sprijinul autorităţilor ungare pentru misiunea de căutare-salvare, care are loc pe teritoriul ţării vecine.

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminică seară, în râul Mureş, în judeţul Timiş, un copil decedând, iar patru persoane fiind date dispărute.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad informaseră, luni, că barca nu era înmatriculată, iar cel care o conducea – un bărbat de 33 de ani – nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, el fiind reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. Marţi dimineaţă, la expirarea măsurii reţinerii, bărbatul a fost eliberat.

În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutaţi un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac.

sursa: Agerpres

Barcă răsturnată în râul Mureş. A fost cerut sprijinul autorităţilor din Ungaria

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.