Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Bărbatul înjunghiat în parcarea unui supermarket din Arad fusese înainte împuşcat în cap

Bărbatul care a fost înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din cartierul Micălaca municipiul Arad, fusese înainte împuşcat în cap cu un pistol cu glonţ, afirmă anchetatorii după investigaţiile medicilor, iar agresorul a fost reţinut.

Când victima a fost dusă la spital de un echipaj de ambulanţă se observase o rană la nivelul capului, însă iniţial s-a crezut că a fost o înţepătură făcută tot cu şurubelniţa.

În timpul investigaţiilor medicale amănunţite, s-a constatat că în creier se află un glonţ.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ramona Lungu, a declarat vineri, pentru Agerpres, că atacatorul are 50 de ani şi şi-a recunoscut faptele în timpul audierii.

Conform anchetatorilor, pe fondul geloziei, suspectul a urmărit-o pe concubina sa, cu care avea o relaţie de 25 de ani, iar când a văzut-o cu un alt bărbat în parcarea unui supermarket, i-a atacat pe amândoi. Agresorul l-a împuşcat în cap pe bărbatul care îi însoţea concubina, iar apoi l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă. Pe femeie a bătut-o şi a călcat-o cu picioarele pe cap.

La sosirea medicilor, după ce martorii au sunat la 112, bărbatul avea încă înfiptă şurubelniţa în gât.

Procurorii l-au reţinut pe atacator pentru 24 de ore şi vineri îl vor prezenta judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru „violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor calificat cu premeditare şi asupra a două sau mai multe persoane“, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală.

Pistolul folosit a fost găsit de poliţişti pe jos, în parcare, imediat după atac.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, bărbatul împuşcat şi înjunghiat este în stare critică şi se află intubat la Terapie Intensivă. Femeia este şi ea internată şi are nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad informase, joi, că „poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi despre un scandal, în parcarea unui supermarket din municipiu, unde un bărbat ar fi fost înţepat în zona gâtului cu un obiect ascuţit, iar o femeie ar fi fost agresată fizic“.

sursa: Agerpres

UPDATE

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că: în timp ce persoanele vătămate se aflau într-un autovehicul parcat în parcarea unui magazin de pe raza municipiului Arad, pe fondul geloziei, inculpatul având asupra sa un pistol din categoria armelor letale, s-a apropiat de autovehiculul în care se aflau cele două persoane vătămate şi, din lateral, pe geamul uşor coborât al portierei dreapta faţă, a executat un foc de armă asupra persoanei vătămate de sex masculin, împuşcându-o în cap, după care inculpatul a îndreptat arma spre persoana vătămată de sex feminin, concubina sa şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaci, însă, focul nu s-a declanşat.

În continuare, inculpatul a prins-o de mână pe concubina sa şi a scos-o din autoturism, a pus-o la pământ şi i-a aplicat în mod repetat lovituri cu picioarele în zona capului (a călcat-o în mod repetat pe cap), până aceasta a rămas inconştientă. Imediat după acest moment inculpatul s-a deplasat la persoana vătămată de sex masculin, rămasă în habitaclul autovehiculului şi, prin portiera dreapta faţă rămasă deschisă, s-a aplecat în interior şi i-a înfipt o şurubelniţă în gât. Ca urmare a loviturii puternice, partea metalică a şurubelniţei s-a rupt şi a rămâs în gâtul persoanei vătămate.

În urma loviturilor primite, persoanele vătămate au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în vederea acordării îngrijirilor medicale. Din cuprinsul raportului preliminar de constatare medico-legală, emis de SJML Arad în data de 21.09.2023, rezultă că persoana vătămată de sex masculin prezintă traumatism cranian acut deschis (plagă împuşcată) cu retenţie de fragmente metalice (glonţ), dilacerare cerebrală şi hemoragie tetraventriculară, plagă înjunghiată la nivelul gâtului, cu retenţie de corp străin, comă de gradul IV, stop respirator resuscitat. Leziunile traumatice constatate pun în primejdie viaţa victimei.

Din cuprinsul raportului preliminar de constatare medico-legală, emis de SJML Arad în data de 21.09.2023, rezultă că persoana vătămată de sex feminin prezintă leziuni traumatice care necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Din verificările efectuate de organele de cercetare penală la faţa locului a rezultat că arma folosită de inculpat este un pistol din categoria armelor letale cu glonţ, inculpatul nefiind autorizat să deţină nici o categorie de arme, letale sau neletale“, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Bărbat înjunghiat cu şurubelniţa în parcarea unui supermarket din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.