Ziarul electronic al arădenilor

„Bagossy Levente. Proiecte de scenografii“. Expoziție de machete în miniatură, la FITN Arad, ediția 2024

Deschiderea celei de a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Nou care are loc sâmbătă, 11 mai, coincide cu vernisajul expoziției „Bagossy Levente. Proiecte de scenografii“.

Este vorba despre un demers plastic extrem de interesant propus de Institutul Liszt (Centrul Cultural Maghiar) din București și vernisat, începând cu ora 18.00, în prezența artistului și a directorului Institutului Liszt din București – Kósa András László.

Expoziția cuprinde 20 de proiecte de scenografie, realizate sub forma unor machete în miniatură, semnate de artistul Bagossy Levente – artist premiat cu premiul „Jászai Mari”, acordat anual de către Guvernul Ungariei celor mai valoroși oameni de teatru.

Printre exponate, vizitatorii pot regăsi machetele unor scenografii realizate pentru spectacolele „Don Giovanniˮ, „Burghezul gentilomˮ,„Tartuffeˮ, „Hamletˮ sau „Sus cortina!ˮ, producții ale celor mai importante instituții teatrale din Ungaria.

Machetele, considerate produse de artă aplicată, au fost realizate de artistul maghiar ca propunere pentru spectacole și evocă miracolul Guckkastenbühn în care urmărim și simțim, ca printr-o lupă, viețile și experiențele oamenilor. – spun organizatorii evenimentului

Vernisajul expoziției va fi acompaniat muzical de un recital de flaut susținut de Bagossy Lenke, studentă la Conservatorul „Béla Bartók” al Academiei de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta.

Expoziția „Bagossy Levente. Proiecte de scenografii“ rămâne deschisă, în foaierul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, pe toată perioada Festivalului Internațional de Teatru Nou – DISTINCT 2024.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Festivalul Internațional de Teatru Nou, ediția a IX-a, la Arad. PROGRAM

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.