Ziarul electronic al arădenilor

Avertizare meteo. Cod galben de furtuni în județul Arad

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod galben de furtuni, valabilă până la ora 22.00, în 31 de judeţe, printre care și Arad.

Conform meteorologilor, se vor înregistra averse, descărcări electrice şi căderi de grindină.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de furtuni, valabilă, duminică, de la ora 12.00 până la ora 22.00, în 31 de judeţe.

„În cea mai mare parte a zonei de munte, precum şi în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi vestul Dobrogei, apoi şi în Crişana, Banat şi Maramureş, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină”, a transmis ANM.

Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Judeţele vizate sunt Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Tulcea, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Ulterior, de duminică de la ora 22.00 până luni la ora 12.00, va mai fi cod galben de furtuni în Banat, Crişana, local în Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei.

„Temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp”, a mai transmis ANM.

Meteorologii precizează că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe parcursul zilelor de 17, 18 şi 19 iunie în cea mai mare parte a ţării.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.