Ziarul electronic al arădenilor

Aventură, mișcare și independență –  cum aleg mămicile tricicletele pentru cei mici de la Nichiduță

Odată ce bebelușul face primii pași, stă în funduleț, mămicile își orientează atenția spre achiziționarea unei triciclete. Dacă sezonul permite plimbările în aer liber, o tricicletă este  alegerea ideală.

Astfel, părinții pot înlocui echipamentul greoi al căruciorului cu un articol văzut de către copii mai mult ca o jucărie.

Vârsta este cea care dictează modelul tricicletei și funcțiile acesteia. În orice caz, o tricicletă oferă micuțului primele semne de libertate. Totuși, principiul de bază urmărit este în continuare nivelul de siguranță.

Pentru a avea liber la plimbare cu tricicleta, cei mici trebuie să dețină minime abilități locomotorii.

Astfel, pentru copiii mai mici de 1 an jumătate, o tricicletă cu centuri de siguranță în cinci puncte, bară de protecție și mâner detașabil pentru ghidaj este opțiunea regăsită în topul căutărilor.

Pentru copii trecuți de această vârstă, care vor mai multă independență și aventură, părinții pot achiziționa o tricicletă ce poate fi pedalată. Accesoriile multiple cum sunt copertina, mânerul parental, bara de siguranță și coșul pentru jucării nu mai reprezintă un interes major.

Un punct de reper pentru mămici este Nichiduta. Tricicletele din catalogul magazinului specificat încadrează modele diferite, prețurile fiind raportate la calitate.

Specificații ale tricicletelor – ce caracteristici prezintă interes pentru părinți?

Accesoriile care alcătuiesc o tricicletă sunt mai multe sau mai puține în funcție de model. Acestea sunt cele care conturează starea de confort și gradul de siguranță. Când vine vorba despre articole pentru copii, fiecare element își justifică utilitatea în funcție de vârstă.

Se poate spune că alegerea unei triciclete pentru copii presupune o documentare precisă la fel ca în cazul achiziționării cărucioarelor.

În funcție de prezentările accesoriilor, părinții se pot orienta în funcție de necesitățile fiecărui copil. Alegerea modelului va fi punctul de start al unei aventuri – liber la plimbare cu bicicleta.

Mâner parental

Este un accesoriu de maximă importanță dacă este vorba despre vârste mici. În prezent, părinții sunt preocupați de achiziționarea unei triciclete încă de la vârste mai mici de un an. Mânerul parental are rolul de a permite părinților controlul direcției vehiculului.

Acestea sunt diferite în funcție de accesibilitatea pe care o prezintă. La unele modele bara este simplă, detașabilă și uneori reglabilă pe diferite înălțimi.

Tipurile moderne de triciclete au în alcătuire un mâner telescopic ce poate fi manevrat cu ușurință din orice unghi.

Roțile

La fel ca în cazul cărucioarelor, materialul roților și dimensiunea acestora influențează întreagul sistem funcțional. Acestea pot fi din plastic sau cauciuc. Unele modele sunt proiectate cu o bandă de cauciuc pe mijloc pentru a reduce zgomotul. Mai mult decât atât, aceste modele sunt antiderapante.

Sistemul free wheel

Acest concept face referire la faptul că roată frontală se poate învărti. Acestea sunt ideale pentru părinții de copii mici. Roata poate fi manevrată de către părinți, fără ca pedalele să se miște.

Scaunul tricicletei

În general, acesta este fix. Unele modele sunt prevăzute cu scaune ce se pot regla în funcție de înălțime. Cele din urmă sunt indicate deoarece înălțimea copiilor nu corespunde cu vârsta. Modele de triciclete moderne, cum este Coccole Giro Plus, scaunul este învelit cu huse lavabile, moi pentru a spori confortul micuțului.

Acestea sunt criterii orientative ce pot veni în ajutorul părinților, pentru un public variat ai micilor utilizatori. Pe Nichiduță.ro pot fi vizualizate modele diverse, alături de prezentări detaliate ale specificațiilor. Specialiștii magazinului dau liber la plimbare cu tricicleta, urmărind cerințele celor mici și ale mămicilor în mod simultan.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.