Ziarul electronic al arădenilor

Autoritățile solicită arădenilor să poarte măști de protecție sau orice alt fel de material de protecție

Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a adoptat, luni, o decizie ce cuprinde anumite măsuri de prevenție a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

„Ca urmare a recomandărilor publice ale domnului secretar de stat dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, am hotărât astăzi să solicităm tuturor arădenilor să poarte măști de protecție sau orice alt fel de material de protecție, cum ar fi o eșarfă sau un fular, care să acopere nasul și gura atunci când se află în locuri aglomerate sau publice, cum ar fi pe stradă, în magazine, în mijloace de transport în comun, în instituții publice sau la locul de muncă.

Solicitarea noastră este una foarte importantă, deoarece specialiștii au constatat că purtarea acestor protecții reduce răspândirea virusului care produce boala COVID-19.

De asemenea, solicităm tuturor instituțiilor și agenților economici să se doteze cu termometre electronice care verifică temperatura corporală de la distanță, astfel încât să poate fi depistați angajații, clienții sau cetățenii care au temperatura crescută, un simptom frecvent al infecției cu noul coronavirus.

Cei care sunt depistați având temperatura corporală de peste 38 grade, nu vor fi primiți în spații și vor fi invitați să meargă acasă și să contacteze medicul de familie. Sunt niște măsuri la îndemâna fiecăruia dintre noi, prin care ne protejăm în primul rând pe noi, iar apoi și pe cei din jurul nostru. Vom lua în continuare orice decizii care se impun pentru oprirea răspândirii infecției”, a declarat prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.