Ziarul electronic al arădenilor

Autorități: La Arad sunt două fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca goale

Două fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca au foarte puţini programaţi în vederea administrării serului, în ultimele zile, din cauza suspiciunilor apărute cu privire la acest vaccin, însă prefectul judeţului, Toth Csaba, spune că el însuşi s-a vaccinat cu ser dintr-un lot „investigat“ şi le cere arădenilor să nu mai fie reticenţi.

Prefectul Toth Csaba şi şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, au declarat, vineri, în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), că s-a constatat o reticenţă, în ultimele zile, privind vaccinarea cu AstraZeneca.

„M-am vaccinat cu AstraZeneca cu un lot care ulterior a fost investigat. Nu am nimic. Având în vedere şi decizia autorităţilor de la nivel european, este sigur vaccinul. Pur matematic dacă ne gândim, riscul de a dezvolta o problemă din cauza vaccinării este mult mai mic faţă de riscul de a ajunge bolnav în spital şi a face o formă gravă. (…) Chiar dacă nu oferă vaccinul o protecţie de 100%, persoanele care au contractat virusul după vaccinare au avut forme foarte uşoare de boală“, a spus prefectul.

În completare, şeful DSP, Horea Timiş, a arătat că la Arad sunt două fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca „goale“, pentru că nu sunt persoane programate.

Horea Timiş a precizat că este vorba de fluxurile de la centrul de vaccinare organizat în sala de sport din cartierul Aurel Vlaicu.

„Aici a scăzut foarte mult numărul celor programaţi, după mediatizarea suspiciunilor. Avem doar în jur de 20% din locuri ocupate, din capacitatea de vaccinare de 60 de persoane pe zi pe fiecare din cele două fluxuri“, a spus Timiş.

Şeful DSP a menţionat că în Arad „nu a fost înregistrată nicio reacţie adversă după administrarea serului de la AstraZeneca“.

Prefectul a făcut apel la arădeni să se vaccineze, arătând că judeţul se află sub „riscul ca spitalele să nu mai facă faţă din cauza lipsei resursei umane, a cadrelor medicale“.

Şeful DSP a adăugat că se înregistrează „o creştere alarmantă a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni“.

„Am ajuns din nou la capacitatea maximă a sistemului sanitar arădean. Cazurile care vin sunt de o gravitate foarte mare, faţă de cele două valuri prin care am trecut“, a spus Horea Timiş.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.