Ziarul electronic al arădenilor

Aurel Ardelean va fi înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Pomenirea

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul fondator al Universității de Vest „Vasile Goldiș“, va fi înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Pomenirea din municipiul Arad.

Aurel Ardelean a murit a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani.

Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș“ a anunțat că sicriul va fi depus, joi, 27 decembrie, începând cu ora 18.00, în Sala Ferdinand din incinta Primăriei Municipiului Arad, unde, la ora 20.00, va avea loc slujba de priveghere.

Vineri, 28 decembrie, omagirea celui ce a fost prof. univ. dr. Aurel Ardelean va avea loc în Campusul Universitar „Vasile Goldiș“, unde, la ora 19.00, se va săvârşi slujba de priveghere.

Sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 13.00, tot în Campusul Universitar, va avea loc slujba de înmormântare, urmată de înhumarea în cimitirul Pomenirea.

Născut la 4 iulie 1939, la Chișineu Criș, Aurel Ardelean a fost senator în legislatura 2004-2008, ales în județul Arad pe listele partidului PRM.

Aurel Ardelean a fost membru al grupului parlamentar PRM până în septembrie 2008, când a devenit independent.

În cadrul activității sale parlamentare, Aurel Ardelean a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Slovenia, Republica Arabă Siriană, Malaezia și Republica Lituania. Aurel Ardelean a înregistrat 232 de luări de cuvânt în 134 de ședințe parlamentare.

Aurel Ardelean a inițiat 181 de propuneri legislative din care una a fost promulgată ca lege.

În prezent, Aurel Ardelean era preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi preşedintele Consiliului de Administraţie. De asemenea, Ardelean era preşedintele Fundaţiei Universitare „Vasile Goldiş” din Arad.

În ultima perioadă, Aurel Ardelean se confrunta cu probleme de sănătate, fiind internat într-un spital din București.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.