Ziarul electronic al arădenilor

Au început lucrările la un nou pod peste râul Mureş, în municipiul Arad

Lucrările de construire a unui nou pod peste râul Mureş, în municipiul Arad, au început luni, mai devreme decât se estimase, în cadrul unui proiect mai amplu de realizare a unui nou traseu de transport public, cu o valoare totală de 165,7 milioane de lei.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, după ce a verificat şantierul, că angajaţii firmei care a câştigat licitaţia au început lucrările.

„Este o lucrare pe care o aşteptăm de mult. Sperăm că reuşim să îl terminăm la timp, pentru că de la o zi la alta materialele de construcţii de scumpesc tot mai mult“, a spus edilul.

Contractul a fost semnat în luna ianuarie, cu firma locală PAB România, care are un termen de execuţie de 28 de luni. La vremea respectivă, administraţia locală estimase că lucrările vor putea începe abia la vară.

Proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare“ este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România. Proiectul a obţinut finanţare prin POR 2014 -2020 şi are valoarea totală de 165.734.324 lei (TVA inclus).

Noul pod va avea o lungime de lung de 295 metri şi lăţime de 23,5 metri şi va permite realizarea unui traseu de transport public care să lege mari cartiere ale oraşului, respectiv UTA, Confecţii, Pârneava, Alfa şi Aradul Nou.

Proiectul mai include modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 kilometri, amenajarea a două staţii de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 staţii de transport public şi construirea a şase staţii noi, crearea, modernizarea sau extinderea unui număr de 20 de intersecţii semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori şi arbuşti de-a lungul aliniamentelor stradale.

A fost semnat contractul pentru realizarea unui pod peste râul Mureș, în municipiul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.