Ziarul electronic al arădenilor

A fost semnat contractul pentru realizarea unui pod peste râul Mureș, în municipiul Arad

Un nou pod peste râul Mureş va fi construit în municipiul Arad, în cadrul unui proiect mai amplu de realizare a unui nou traseu de transport public, cu o valoare totală de 165,7 milioane de lei, contractul pentru efectuarea lucrărilor fiind semnat, luni, cu firma locală PAB România, care are un termen de execuţie de 28 de luni.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că acest pod va permite realizarea unui nou traseu de transport public de călători, care să asigure legătura între mari cartiere ale oraşului, respectiv UTA, Confecţii, Pârneava, Alfa şi Aradul Nou.

„Orice final e un nou început. Încheiem azi o lungă procedură a acestui proiect care a început în mandatul trecut cu bătălia pentru finanţare, proiectare şi în cele din urmă finalizarea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor. Un proiect pe care ni-l dorim demult şi sunt convins că-l vom finaliza la timp. Mă bucur că o firmă din Arad va executa lucrările propuse în cadrul acestui proiect. Iată, vorbim despre fonduri europene care vor fi investite într-un obiectiv important pentru oraşul nostru“, a declarat primarul.

Proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare“ este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România, afirmă primarul Aradului.

„Sunt onorat că vom realiza aceste lucrări. Ne recomandă faptul că avem o tradiție de peste 20 de ani, cu experiență mare în diverse lucrări, inclusiv în partea de poduri, drumuri și platforme și cred că vom reuși să facem această investiție, la timp, la calitatea dorită și cu cât mai puțin deranj pentru cetățenii Aradului. Aradul va avea unul dintre cele mai frumoase poduri din România”, a declarat Sandu Ion, președintele PAB România.

Proiectul a obţinut finanţare prin POR 2014 – 2020 şi are valoarea totală de 165.734.324 lei (TVA inclus).

Contractul semnat luni prevede construirea şi modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 kilometri, construirea unui pod peste râul Mureş la capătul străzii Andrei Şaguna, lung de 295 metri şi lat de 23,5 metri, amenajarea a două staţii de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 staţii de transport public şi construirea a şase staţii noi, crearea, modernizarea sau extinderea unui număr de 20 de intersecţii semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori şi arbuşti de-a lungul aliniamentelor stradale.

Lucrările vor începe în vara acestui an.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.