Ziarul electronic al arădenilor

Atenționare meteo. atenţionare Cod galben de averse în județul Arad

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de averse valabilă până miercuri, la ora 3.00, în 12 judeţe din vestul şi nordul ţării, printre care și Arad.

În intervalul 27 iunie, ora 14.00 – 28 iunie, ora 3.00, în nordul Banatului, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp.

Judeţele marcate cu Cod galben sunt: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Timiş.

De asemenea, pentru intervalul 27 iunie, ora 14.00 – 28 iunie, ora 23.00, meteorologii au emis o informare vizând perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină şi local intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h.

Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marţi (27 iunie) şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte şi local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantităţi de apă de 15…25 l/mp.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.