Ziarul electronic al arădenilor

Arbitrul Ovidiu Haţegan revine pe teren într-un meci oficial

Arbitrul arădean Ovidiu Haţegan va reveni, sâmbătă, pe teren într-un meci oficial după aproximativ 14 luni de la infarctul miocardic suferit la finalul unui antrenament, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Arbitrul în vârstă de 42 de ani a fost delegat de CCA la partida Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara, manşa tur a barajului de promovare în Liga a II-a. Meciul este programat sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18.00.

Haţegan va fi ajutat de asistenţii Sebastian Gheorghe şi Alexandru Corb, iar cel de-al patrulea oficial va fi Mircea Ardelean. Observator de arbitri a fost delegat Ioan Onicaş.

La finalul lunii martie a anului trecut, Ovidiu Haţegan a suferit un infarct miocardic acut la finalul unui antrenament. Intervenţia chirurgicală a fost una cu succes, centralului fiindu-i montat un stent. La momentul acela, Haţegan se afla inclusiv pe lista arbitrilor care urmau să facă deplasarea în Qatar pentru Cupa Mondială de la finalul anului.

A avut nevoie de o perioadă de recuperare, dar şi-a reluat activitatea în camera VAR la doar 3 luni după operaţia prin care a trecut, la Supercupa României, primul meci cu sistem VAR din fotbalul românesc. Ulterior s-a aflat în camera VAR şi la meciuri importante pe plan european.

Ultimul meci oficial pe care Ovidiu Haţegan l-a condus la centru a fost Olympique Lyon – FC Porto, scor 1-1, disputat pe 17 martie 2022, în Europa League.

Pe 20 aprilie, anul acesta, Ovidiu a fost invitat de UTA să arbitreze un joc-şcoală între echipa de seniori şi cea Under 18.

La un an după infarct, Ovidiu Haţegan a arbitrat un meci la Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.