Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii trebuie să știe acest lucru! Spectacolele online, o variantă sigură pe timp de pandemie

Mersul la teatru, la cinematograf, la concerte era, în urmă cu mai puțin de un an, un moment de relaxare, chiar o rutină de weekend pentru numeroși români.

Dar pandemia de coronavirus a lovit crunt la nivelul întregului mapamond, astfel că, rând pe rând, s-au închis sălile de spectacol, concertele au fost interzise din cauza propagării temutului virus, iar lumea a intrat într-o nouă eră.

Cinematograful s-a mutat pe canapeaua din sufragerie, o nouă piesă se poate găsi în doar câteva secunde de la lansare, chiar pe telefonul propriu, toate acestea în perfectă siguranță și extrem de ușor.

Cum puteți avea acces la distracție din propria sufragerie

Așa cum era de așteptat, această pandemie aduce un salt tehnologic extraordinar, găsindu-se soluții pentru multe probleme cu ajutorul acesteia. Dacă în urmă cu un an era de neconceput să privești un concert live, fără să fii în mijlocul mulțimii, acum, totul este posibil. Artiști din întreaga lume, puternic afectați după închiderea sălilor de spectacole, s-au reinventat și au reușit să creeze frumosul și în mediul online.

Acum orice show poate fi găsit la un click distanță, fie că este vorba de un concert, fie un spectacol de teatru sau o reprezentație susținută de un DJ de renume mondial. Rețelele de socializare joacă, în această perioadă, un rol extrem de important, acolo regăsindu-se ușor programele de spectacole.

Deși pare totul mai ușor, atunci când privești din confortul casei tale, munca artiștilor și a celor din spatele lor este titanică. Pentru crearea unui show fabulos, este nevoie (acum) de aparatură de înaltă calitate, pentru o transmisie perfectă a imaginii și a sunetului, de costume care să poată străbate „sticla”, dar și de elemente de scenotehnică de la Altax, pentru ca spectacolul să fie perfect.

Totul s-a mutat în mediul online, dar dincolo de ecrane sunt oameni reali, care muncesc zile întregi la realizarea momentelor artistice, la crearea unui spectacol care să ajungă la inimile celor care privesc scena din propria casă, fără riscuri.

Însă atunci când ai de unde alege, când participi la evenimente pe care le iubeai înainte de această perioadă tristă, totul pare văzut printr-o lumină mai caldă, iar speranța la un viitor mai bun încă există.

Sacrificiile făcute de artiști, munca uriașă pentru menținerea unei normalități a umanității, zâmbetele aduse printr-o comedie, izolarea și încercarea de a sta, pentru moment, departe de aglomerație, toate acestea sunt pentru siguranța tuturor.

Nimeni nu își dorește să stea departe de lucrurile care îi fac plăcere, însă, în aceste momente, sănătatea și siguranța sunt ceea ce primează. Atunci când stai în casă și îți petreci timpul urmărind spectacole online, lumea pare că se schimbă, că revine la normalitate, măcar pentru câteva momente, iar distanța fizică pare că nu mai există. Deși nimic nu mai este la fel, câteva ore în care uiți de tot și toate și te bucuri de un moment artistic, îți poate schimba starea de spirit.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.