Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii pot vota proiecte pentru dezvoltarea municipiului. VEZI propunerile

Arădenii își pot exprima opțiunile cu privire la proiectele aprobate în programul de bugetare participativă, în cadrul căreia au fost depuse 32 de proiecte, cele mai multe fiind la secțiunea „Infrastructură culturală şi educaţională. Tema: «Artă neconvenţional㻓.

Anul trecut, în luna decembrie, Primăria Municipiului Arad a dat startul programului de bugetare participativă, invitând cetățenii să propună și să voteze proiecte pentru oraș, municipalitatea urmând să implementeze cele mai bune dintre idei.

Locuitorii municipiului Arad au avut posibilitatea să se implice în procesul de cheltuire a unei părți din bugetul local, prin depunerea de proiecte care să rezolve o parte din problemele comunității, iar municipalitatea alocă un milion de euro pentru punerea în practică a propunerilor venite de la cetățeni.

Primăria a anunțat, vineri, că, din 19 decembrie 2018, când a început depunerea proiectelor în programul de bugetare participativă, arădenii au depus 32 de proiecte.

„Cu excepţia unui singur proiect care a fost depus la Camera 5 din Palatal Cenad, toate celelalte au fost depuse pe platforma http://bugetareparticipativa.primariaarad.ro/. Cele mai multe au fost depuse la secţiunile «Infrastructură culturală şi educaţională. Tema: Artă neconvenţională» (10), «Amenajare spații de recreere. Tema: Amenajare skate parc» (6), la secţiunea «Digitalizare» (6) şi «Amenajare parc destinat sportului şi mişcării în aer liber (aparate de fitness în aer liber)» (4)“, a precizat Primăria Arad.

„În perioada 30 martie – 2 mai 2019, o comisie tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Arad a analizat toate aceste proiecte din punctul de vedere al legalității și fezabilității lor. 14 proiecte dintre ele au fost declarate eligibile:

– 6 la secțiunea Amenajare skate park

– 4 la secţiunea Amenajare parc sportiv

– 3 la secţiunea Digitalizare

– 1 proiect la Artă neconvenţională

Conform Primăriei Arad, aceste proiecte sunt afișate pe http://bugetareparticipativa.primariaarad.ro/, tocmai pentru ca arădenii să le poată consulta și mai ales pentru a le vota. Fiecare persoană poate vota pentru oricare din proiectele eligibile care apar pe platforma online și, de asemenea, pentru oricâte categorii dorește, cu mențiunea că are la dispoziție un singur vot pe zi/categorie. Perioada de vot se încheie în 31 mai 2019“, au precizat reprezentnații municipalității.

Aceștia au mai spus că la finalul etapei de vot se va realiza o ierarhizare a proiectelelor în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute.

„Vor fi finanţate proiectele care îndeplinesc condiţiile prezentului regulament, în ordinea stabilită în urma etapei de voting, până la epuizarea bugetului alocat pentru fiecare domeniu în parte. Rezultatele finale vor fi afișate pe platformă în data de 1 iunie 2019. Proiectele care vor fi selectate în final vor fi finanțate de Primăria Municipiului Arad care a alocat aproximativ 1 milion de euro pentru prima ediţie a Programului de Bugetare Participativă“, a mai informat Primăria Municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.