Ziarul electronic al arădenilor

Aproximativ 20 de tone de deşeuri din Olanda și Anglia, oprite la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu aproximativ 20 tone de deșeuri.

Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, iar autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de un cetățean olandez și un român. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă, textile, materiale plastice și de cauciuc, materiale feroase și neferoase, de la diferite societăți comerciale din Olanda și Anglia pentru firme din România”, a informat Poliția de Frontieră Arad.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 19.900 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.