Ziarul electronic al arădenilor

Apel umanitar. Un adolescent are nevoie de ajutor financiar pentru o intervenție chirurgicală

Andrei Mihai Măzăroaie s-a născut la Iași la data de 11.12.2006 și este în prezent domiciliat la Roman, jud. Neamț.

Acum are 17 ani și este elev în clasa a IX-a C, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman.

Povestea lui Andrei începe cam așa: s-a născut prematur, la 28 de săptămâni. Având un tratament deosebit, a suferit un accident și a făcut un atac cardio-respirator și a intrat în comă timp de 12 ore. Din acel moment a început boala lui la nivel cerebral și locomotor, fiind diagnosticat cu paralizie cerebrală și tetrapareză spastică.

Din primul an de viață și-a început recuperarea medicală, prin diverse terapii, apoi a făcut diverse operații chirurgicale, de hernie de disc, apoi operații la ochi, apoi operații de miofibrotomie, având nevoie în fiecare lună de medicamente speciale care nu se găsesc în România. Din acest motiv, de fiecare dată familia lui trebuie să caute medicamente în străinătate, când în Italia, când în Belgia.

Andrei a stat mereu într-un scaun cu rotile. În ciuda acestui lucru, el a continuat să fie inclus în sistemul de învățământ, iar acum a ajuns la nivelul liceal, cu regim special, continuând terapia medicinală și kinetoterapia. Marea dorință a lui Andrei este să poată merge singur. Conform declarațiilor medicilor, acest lucru ar fi posibil cu terapie și alte intervenții chirurgicale.

Totuși, situația lui recentă a devenit critică. În martie 2024 a fost consultat de un medic din București care i-a indicat o operație necesară, dar oarecum specială, pentru a evita riscul încrucișării picioarelor. Cu această operație, Andrei ar face un pas înainte spre a putea merge și a fi independent.

Partea cea mai dificilă este că operația nu se poate face în România. În clinicile și spitalele din România nu există echipamente speciale pentru acest tip de intervenție și nici specialiști. Din acest motiv, părinții lui au căutat și au găsit o clinică în Varșovia, Polonia, în Institutul European Paley, cea mai apropiată și mai puțin costisitoare țară care ar putea face acest tip de operație. Prețul total este de 34.662 euro, la care se adaugă cheltuielile de transport și de cazare pentru părinți. Timpul pentru această intervenție este destul de scurt. Operația ar trebui făcută în iunie 2024. Părinții lui nu au posibilități financiare care să acopere costul operației.

Scopul nostru este să-l ajutăm pe Andrei să poată face această operație în iunie, care să-i îmbunătățească starea de sănătate, să nu riște încrucișarea picioarelor și să-l ajute în direcția recuperării. Dacă această operație nu este posibilă, atunci situația lui Andrei se va înrăutăți, iar picioarele i se vor încrucișa într-un timp relativ scurt. Acest lucru va conduce la pierderea speranței de a mai putea merge vreodată… Dar Andrei este unul dintre noi, iar ca oricare altul are și el dreptul la viață, demnitate și educație, are dreptul și el să viseze la o viață realizată.

Operația trebuie făcută în perioada 20-24 iunie 2024, apoi vor fi 28 de zile de recuperare, primind alte echipamente și terapii necesare îmbunătățirii situației sale.

„Sunt zile în care disperarea mea atinge cote maxime. Îmi privesc copilul și văd cum fiecare zi trece fără ca el să poată face lucruri simple pe care alți copii le fac fără efort. Am făcut tot ce am putut până acum, dar costurile sunt imense și nu mai avem resurse. Am sperat întotdeauna că voi găsi o cale să îl ajut, dar acum mă simt fără putere. Vă implor, ca mamă, ajutați-mă să îi dau lui Andrei șansa la o viață normală. Nu cerem decât o șansă, doar una. Știu că dacă reușim să strângem acești bani, Andrei va putea să meargă, să se joace și să fie copilul fericit care merită să fie. Nu mai știu cui să mă adresez, dar cred în puterea solidarității și a binelui. Orice ajutor contează enorm. Vă rog din suflet, ajutați-ne să ne împlinim acest vis!”, ne-a declarat mama lui Andrei

Denumire entitate: Asociația „Salvează o inimă”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele: ANDREI MAZAROAIE.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația „Salvează o inimă”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.