Ziarul electronic al arădenilor

Apel umanitar. Doi copii au nevoie de ajutor financiar pentru tratamente

Astăzi, ne adresăm dumneavoastră pentru a vă împărtăși și solicita sprijin într-un caz profund emoționant și critic: povestea familiei Voinea.

Vlad și Mădălina Voinea sunt părinții a trei copii extraordinari, care în fața adversității au arătat o reziliență uimitoare.

Cu trei ani în urmă, familia lor a fost zguduită de vestea că David, primul lor fiu, a fost diagnosticat cu leucemie. Datorită tratamentului primit la prestigiosul spital Bambino Gesu din Roma, David și-a revenit remarcabil. Această victorie a fost, însă, umbrită curând de o nouă provocare devastatoare.

La scurt timp după nașterea celui de-al doilea copil, Mario, familia Voinea a descoperit că bucuria lor va fi din nou testată. Mario a fost diagnosticat cu parapareza spastică ereditară tipul 56, o condiție genetică rară care afectează celulele nervoase responsabile de mișcările voluntare. Această boală a transformat viața lui Mario într-o luptă continuă pentru mobilitate și independență.

Situația a devenit și mai gravă când Medeea, cel mai mic membru al familiei, a fost diagnosticată cu aceeași boală încă de la naștere. Astfel, familia Voinea se confruntă acum cu provocarea de a gestiona nevoile a doi copii cu o afecțiune severă și progresivă, în timp ce încearcă să mențină o viață normală pentru David, care încă se recuperează după leucemie.

Astăzi, există o rază de speranță pentru Mario și Medeea. Un tratament inovativ de terapie genetică, dezvoltat în Australia, oferă o posibilitate reală de îmbunătățire semnificativă a calității vieții lor.

Acest tratament presupune administrarea unei injecții unice care poate restaura funcțiile motorii pierdute. Costul tratamentului este, însă, de 1,2 milioane de euro pentru ambii copii – o sumă enormă pentru orice familie.

Până în prezent, familia Voinea a reușit să strângă 213.320 de euro, dar drumul până la suma necesară este încă lung. Timpul este un factor critic, deoarece tratamentul trebuie aplicat cât copiii sunt încă mici pentru a maximiza efectele terapiei.

Declarația Mădălinei Voinea: „În fiecare zi, privindu-i pe Mario și Medeea, simt un amestec de durere și speranță. Nu pot să descriu disperarea de a vedea că propriii tăi copii nu pot sta, nu pot vorbi, nu pot merge, când ar trebui să exploreze lumea în jurul lor. Dar nu ne vom da bătuți. Terapia din Australia este mai mult decât o șansă; este visul nostru ca Mario și Medeea să poată alerga și juca ca orice copil. Vă rugăm să ne ajutați să transformăm acest vis în realitate.”

Prin urmare, facem apel la generozitatea și solidaritatea dumneavoastră pentru a ajuta acești copii să aibă o șansă la o viață normală.

Orice contribuție, indiferent de dimensiune, poate face o diferență enormă. Vă invităm să vă alăturați acestei cauze și să sprijiniți eforturile noastre prin donații, distribuirea acestei scrisori sau organizarea de evenimente de strângere de fonduri.

Denumire entitate: Asociația „Salvează o inimă”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele: MARIO VOINEA.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația „Salvează o inimă”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.