Ziarul electronic al arădenilor

Apar cazurile de escrocherie legate de noul coronavirus

Organizaţia internaţională de poliţie Interpol a emis un aviz pentru forţele de poliţie din întreaga lume în legătură cu apariţia unor cazuri de escrocherie pe fondul crizei create de noul coronavirus.

Interpol, cu sediul la Lyon, în Franţa, a cerut publicului să fie vigilent atunci când cumpără materiale medicale prin sistem online.

Escroci au înfiinţat magazine online false şi au folosit conturi de pe social media şi adrese de e-mail pentru a înşela persoane care intenţionau să cumpere măşti de protecţie şi alte echipamente, a avertizat Interpol.

„Pierderile financiare raportate Interpol au fost de sute de mii de dolari într-un singur caz, iar aceste infracţiuni trec graniţele internaţionale“, a subliniat organizaţia.

„Infractorii exploatează frica şi incertitudinea create de Covid-19 pentru a înşela cetăţeni nevinovaţi care caută doar să-şi protejeze sănătatea lor şi pe cea a celor dragi“, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.

Interpol a indicat că până în prezent a asistat forţe de poliţie naţionale în 30 de cazuri de escrocherii legate de Covid-19 în Asia şi Europa în cadrul unor operaţiuni care au condus la blocarea a 18 conturi bancare şi îngheţarea a peste 730.000 dolari în presupuse tranzacţii frauduloase.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.