Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă după confirmarea cazurilor de COVID-19 la căminul de bătrâni din Sântana

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după infectarea cu noul coronavirus a aproximativ 30 de beneficiari şi angajaţi de la Căminul de bătrâni „Altenheim Sanktana“ din oraşul Sântana.

Conform unui comunicat de presă remis, marţi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, cercetările au loc in rem.

„În data de 27 aprilie 2020 a fost înregistrat în evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal. În actul de sesizare întocmit de organele de cercetare penală la data de 24 aprilie 2020 s-a reţinut că la Căminul de bătrâni «Altenheim Sanktana» din oraşul Sântana au fost diagnosticate cu COVID 19 patru persoane, în perioada în care personalul angajat al căminelor de bătrâni se afla în izolare, în urma Ordonanţei Militare nr. 8/09.04.2020. În  cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal“, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

O anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost anunţată, anterior, şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în urma cazurilor de COVID-19 descoperite în rândul beneficiarilor şi angajaţilor unui centru de îngrijiri persoane vârstnice cu dizabilităţi din oraşul Pecica.

Autorităţile de sănătate publică din Arad au efectuat peste 600 de teste pentru COVID-19, în toate căminele de bătrâni din judeţ, fiind depistaţi 35 de beneficiari şi 15 angajaţi bolnavi.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, declarase, luni, că au fost efectuate teste în 25 de centre de îngrijire persoane vârstnice, iar în 20 nu au fost descoperite probleme, în timp ce în cinci există persoane infectate.

Cele mai multe cazuri sunt confirmate la căminul din Sântana, respectiv şapte angajaţi şi 22 de beneficiari.

La căminul din Pecica sunt şapte angajaţi şi 10 beneficiari confirmaţi cu noul coronavirus, iar la căminul din comuna Dorobanţi sunt doi beneficiari testaţi pozitiv.

Totodată, la adăpostul de noapte din municipiul Arad a fost confirmat bolnav un beneficiar, iar la un cămin de vârstnici care aparţine de Primăria Arad există un angajat bolnav.

CITITI SI: 50 de pacienţi şi angajaţi descoperiţi bolnavi de COVID-19 în cămine de bătrâni din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.