Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi și dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor

Autoritățile din Arad au aplicat amenzi în valoare de 5.500 lei și au întocmit două dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în timpul verificărilor efectuate după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2.

„În ultimele 24 de ore, incluzându-se și primul interval de aplicare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, echipele mixte ale Inspectoratelor Județene de Poliție, Jandarmi și Poliției Locale au verificat 401 persoane și 45 de societăți comerciale, asociații familiale sau întreprinderi individuale. Au fost aplicate două amenzi, în cuantum total de 5.500 lei, și au fost întocmite două dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Prefectura Județului Arad.

Marți, în ședința Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, la propunerea  prefectului Gheorghe Stoian și a președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca, a fost adoptată decizia de a transmite către Guvernul României și ministrului Afacerilor Interne necesitatea aplicării interdicțiilor stipulate în art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 pe toată durata zilei.

„Propunerea a fost făcută ținând cont de nerespectarea recomandărilor formulate în art. 4 al Ordonanței Militare nr. 2 de către un număr semnificativ de persoane, fapt ce poate provoca extinderea epidemiei de coronavirus“, se mai arată în comunicatul de presă.

Prefectura Județului Arad reamintește tuturor cetățenilor că „nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală“.

„Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale“, este mesajul transmis de Prefectura Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.