Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi de peste 1 milion de lei pentru șoferii care au parcat în locuri nepermise, în Arad

Mașinile abandonate și fără stăpân, imobilizate pe domeniul public sau privat al municipiului Arad s-au aflat și în anul 2022 în atenția polițiștilor locali cu atribuții de ordine publică, „părtași” la descoperirea lor fiind și cetățenii care, prin ghișeul on-line, e-mail sau apel gratuit la numărul Dispeceratului poliției locale (0257-939) au sesizat astfel de cazuri.

Având în vedere aspectul că legislația și procedurile aplicabile prevăd un interval mare de timp și multiple etape până când astfel de vehicule pot fi ridicate din spațiul public pe cale administrativă, în vederea scurtării perioadei procedurale, polițiștii locali acționează în sensul identificării proprietarilor și determinării acestora să procedeze la relocarea caroseriilor într-un perimetru privat si/sau valorificarea lor, eliberând în acest fel locuri de parcare, zone verzi, trotuare și alte spații publice.

Astfel, din cele aproape 300 de autovehicule abandonate și fără stăpân aflate în bazele de date ale poliției locale, 150 au fost mutate în decursul anului, dintre acestea, 85 aflate în faza de notificare, au eliberat domeniul public fără a mai fi nevoie de parcurgerea etapelor ulterioare de identificare și somare a proprietarilor.

În ceea ce privește mașinile staționate în locuri nepermise, în anul 2022 au fost constatate și sancționate 2477 de staționări neregulamentare, amenzile aplicate însumând 1.010.080 lei, din care, în zona centrală și în imediata apropiere a piețelor agroalimentare, disconfortul creat celorlalți participanți la trafic fiind accentuat, au fost dispuse și operaționalizate 1454 de ridicări autovehicule.

Această măsură complementară a fost dispusă pe lângă amendă și punctele de penalizare pentru „staționarea voluntară a vehiculelor în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară”, interdicție stipulată în art.143, lit. a) din HG nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind circulația pe drumurile publice.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.