Ziarul electronic al arădenilor

Amendat pentru că nu a stat în carantină. Bărbatul consuma bere în zona Stației CFR Arad

Un bărbat care avea obligația de a sta în carantină la domiciliu a fost depistat de jandarmi în timp ce consuma băuturi alcoolice în zona Stației CFR Arad.

Bărbatul a fost depistat luni, în jurul orei 15.20, de un echipaj de Jandarmerie. Jandarmii aflați în serviciul de patrulare au observat doi bărbați care nu purtau măștile de protecție sanitară și erau așezați pe spațiul verde din apropierea stației CFR Arad.

„Când s-au apropiat, jandarmii au înțeles imediat care este motivul nepurtării măștii de protecție de către cei doi bărbați. Lângă ei se găseau două doze cu bere desfăcute. Jandarmii i-au avertizat verbal și le-au adus la cunoștință prevederile legale încălcate.

În urma verificărilor efectuate și stabilirii identității, jandarmii au avut surpriza să constate că pe numele unuia dintre bărbați este emisă o alertă de tip coronavirus asociat și conform Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, acesta figura în carantină la domiciliul declarat în municipiul Făgăraș, până în data de 14 mai inclusiv, deoarece s-a întors recent dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat“, se arată într-o infomare remisă de IJJ Arad.

Întrebat de ce nu a respectat măsura carantinării, bărbatul le-a spus jandarmilor că nu a călătorit în nicio țară și, din motive personale, trebuie să stea în Arad până pe data de 14 mai.

Ulterior a afirmat că s-a întors dintr-o țară cu grad de risc epidemiologic ridicat, cu doar două zile în urmă.

„Pentru că nu a respectat măsura carantinării la domiciliul declarat, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, ulterior fiind condus la un centru de carantină instituționalizată unde va locui pentru următoarele 14 zile, bineînțeles cu suportarea integrală a cheltuielilor“, a mai informat IJJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.