Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Alunecare de teren pe DN 7. Traficul rutier, întrerupt între Toc și Săvârșin

Traficul rutier a fost blocat, sâmbătă, pe DN 7, între localitățile Toc și Săvârșin, ca urmare a unei alunecări de pământ de pe versant.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul rutier este întrerupt pe DN 7 Toc – Săvârșin, la km 450+600. „Traficul este oprit, în ambele sensuri, din cauza pietrelor căzute pe carosabil. Nu au fost victime și nici pagube materiale“, informează Infotrafic.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care gestionează drumurile naționale și autostrăzile din partea de Vest a României, a anunțat că drumarii intervin pentru a elibera carosabilul de pământul care a căzut de pe versant.

„Se estimează reluarea traficului până la ora 18.00“, informează DRDP Timișoara.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a anunțat că, în urma alunecării de teren, intervenția echipajelor ISU, atât cele medicale, cât și cele alocate altor tipuri de risc nu nu este afectată.

„Garda nr. 2 de intervenție Birchiș va avea intervenții până la limita unde drumul este închis, la fel și Garda nr.1 Bârzava. Echipajele medicale care preiau pacienți din zona Toc vor face deplasarea spre spitale pe drumul județean, de la Sud de Mureș, Toc – Săvârșin – Birchiș –  Bata – Ususău – Lipova“, au precizat reprezentanții ISU Arad.

UPDATE

Circulaţia pe Drumul Naţional 7, în apropiere de localitatea Toc din judeţul Arad, se desfăşoară pe o singură bandă, după ce o cădere masivă de pământ, arbuşti şi bolovani a blocat cele două benzi, se menţionează într-un comunicat remis sâmbătă, în jurul orei 14.00, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

UPDATE 2

DRDP Timișoara a anunțat, sâmbătă seara, că pe DN 7, în apropiere de localitatea Toc, se desfășoară lucrări de punere în siguranță a traficului prin montarea de parapete de beton, la baza versantului.

Zona va fi monitorizată în continuare.

„Până luni, 8 februarie, traficul în zonă se desfășoară dirijat, cu restricții, sectorul unde au avut loc căderi de pământ și piatră fiind semnalizat“, a informat DRDP Timișoara.

foto: ISU Arad/DRDP Timișoara

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.