Ziarul electronic al arădenilor

Alegeri prezidențiale 2019. Iohannis a câştigat în județul Arad, cu 69,66% din voturi

Klaus Iohannis a câştigat detaşat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Arad, cu 69,66% (129.996 voturi), potrivit datelor de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, după numărarea voturilor exprimate în toate cele 437 de secţii din judeţ.

Conform AEP, candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a obţinut 30,34% (56.632 voturi).

În judeţ au fost înregistrate 186.628 de voturi valabil exprimate şi 3.568 de voturi nule.

Un număr de 20.250 de alegători care s-au prezentat la urne nu erau cuprinşi în lista electorală permanentă, ei fiind trecuţi în lista electorală suplimentară. Cu urna specială au votat 1.851 de persoane.

În judeţul Arad, 387.990 de persoane cu drept de vot au fost înscrise pe listele permanente, pentru care au fost înfiinţate 437 de secţii de votare. La ora închiderii urnelor, conform BEC, prezenţa la urne a fost de 49,01%, sub cea naţională, de 49,87%.

Președintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a declarat, duminică seară, că românii au obligat PNL să facă „o politică corectă“ şi reforme, votând şi pentru un program pe patru ani care „să corecteze gafele şi abuzurile făcute de PSD“.

„Cetăţenii ne-au obligat, prin votul lor, ca de aici încolo să facem o politică corectă şi să producem reforme. De aceea, anul 2020 înseamnă un an de consolidare în administraţia locală a PNL şi un vot pentru un program de guvernare pe patru ani, care să corecteze gafele şi abuzurile făcute de PSD, să relanseze economia românească, să creeze locuri de muncă, să dea speranţe în toate regiunile din România, pentru că noi, în vestul ţării, în special în Arad, din punct de vedere al locurilor de muncă stăm bine. Odată cu creşterea economică vor creşte salariile românilor care sunt în sistemul privat, care activează în economia reală“, a declarat, pentru Agerpres, Gheorghe Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.