Ziarul electronic al arădenilor

Alegeri 2024. Incidente la secțiile de votare din județul Arad

Un arădean care şi-ar fi fotografiat votul în secţie, fapt semnalat de martori pe o reţea de socializare şi verificat de poliţişti, a fost amendat cu 600 de lei.

„La data de 9 iunie, în jurul orei 13.00, pe o reţea de socializare a fost semnalat un incident electoral, într-o secţie de votare din Bocsig. În urma verificărilor, s-a stabilit că un bărbat de 37 de ani, din Răpsig, şi-ar fi fotografiat, cu telefonul mobil personal, buletinul de vot cu alegerea unui candidat. A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 600 de lei, pentru fotografierea buletinului de vot”, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Despre acest caz a scris, pe contul său de Facebook, şi actualul primar din Bocsig, Teodora Abrudean: „Într-o secţie de votare de pe raza comunei Bocsig există deja o persoană care a fost surprinsă fotografiind buletinul de vot, ceea ce constituie contravenţie şi care va fi sancţionată. Oferirea sau primirea de bani sau de alte bunuri pentru a vota într-un anumit fel constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare! Staţi bine şi cântăriţi dacă pentru câteva sute de lei merită să ne asumăm riscul de a avea probleme cu legea. Haideţi să avem alegeri corecte în comuna noastră, aşa cum este normal să fie într-o comunitate care îşi doreşte un viitor mai bun!”.

IPJ Arad a informat duminică, în jurul orei 15.00, că, de la începutul procesului electoral, au fost semnalate 20 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 6  sunt în curs de verificare.

„Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare 1.200 de lei. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru trei posibile infracțiuni”, a transmis IPJ Arad.

Conform oamenilor legii, la o secție de vot din localitatea Fântânele, unui alegător i s-ar fi înmânat două buletine de vot, de același tip, pe care le-ar fi ștampilat, fără a le introduce în urnă.

Totodată, la o secție de vot din localitatea Iratoşu a fost întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot. O persoană ar fi votat fără a avea dreptul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.