Ziarul electronic al arădenilor

Alegeri 2024. 38 de incidente electorale semnalate în județul Arad

Un număr de 38 de incidente electorale au fost semnalate în judeţul Arad, pe parcursul zilei de duminică, a informat Centrul de Comunicare Judeţean Arad, prin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care precizează că au fost aplicate nouă amenzi şi au fost întocmite opt dosare penale, din care şase pentru posibile fraude la vot.

„De la începutul procesului electoral şi până la ora 22,00, au fost semnalate 38 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, trei au rămas în curs de verificare. Angajaţii MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul. Au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare 3.000 de lei. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru opt posibile infracţiuni, din care şase pentru fraudă la vot”, a transmis sursa citată.

Au fost depuse 5.492 de solicitări de votare cu urna mobilă iar 5.334 de alegători au votat, până la ora 22,00, în acest mod.

„În cazul urnelor mobile care asigură dreptul la vot al persoanelor private de libertate, respectiv internate în spital, programul de votare s-a prelungit până la ora 23,59. În cazul unei secţii de votare din Vladimirescu, mai multe persoane aşteaptă, în incinta secţiei, să-şi exercite dreptul de vot”, informează Centrul de Comunicare Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.