Ziarul electronic al arădenilor

Ai probleme cu acneea, însă nu reușești să găsești soluția potrivită? Iată 3 metode eficiente care merită încercate!

Ai încercat mai multe creme împotriva acneei, însă niciuna nu a funcționat? Acneea este o afecțiune dermatologică care se manifestă diferit în funcție de caracteristicile tenului fiecărei persoane în parte.

Așadar, o metodă care funcționează pentru cineva, se poate dovedi a fi ineficientă în cazul tău și invers.

Există o multitudine de produse pe piață care corespund fiecărui tip de ten, așa că singura ta sarcină ta este sa îl găsești pe cel care ți se potrivește, dar ce variante ai atunci când inamicul tău este acneea?

Iată 3 metode care te pot ajuta sa lupti cu acneea:

  1. Cea mai populară soluție este cea oferită de creme. Poate te-ai săturat deja de folosirea cremelor care nu aduc niciun rezultat. Acest lucru se datorează faptului că ai ales produse de o calitate inferioară sau nepotrivite pentru nevoile tenului tău. Spre exemplu, există creme naturale pentru acnee de la Generock, realizate din produse organice de calitate înaltă, ce se adresează fiecărui tip de ten: normal, sensibil, uscat, gras etc. Totuși, înainte de a achiziționa orice, asigură-te că produsul este potrivit pentru tine. Dacă faci alegerea corectă și ești responsabilă în privința tratamentului, cremele pot aduce rezultate excepționale.
  2. Dacă nu vrei să cumperi produse de specialitate, există și varianta de a utiliza produse naturiste. Te poți orienta către miere și lămâie, pentru a preveni apariția coșurilor. Acestea pot fi folosite direct pe zonele afectate sau pot fi transformate în măști faciale. În plus, există și tratamentul pe bază de uleiuri, cele mai populare fiind uleiul din arbore de ceai și uleiul de cocos.
  3. Nu în ultimul rând, te poți orienta către sarea neiodată. Fie că vorbim de sare de mare sau sare de himalaya, acestea pot fi folosite în tratamentele cu apă fierbinte. Un prim tratament se adresează coșurilor de la nivelul feței: fierbi apa într-o cratiță/oală, adaugi 2 pumni de sare de mare sau de himalaya (este foarte important ca aceasta să fie pură, neiodată) și stai cu fața deasupra recipientului pentru 15 minute. Este indicat ca apa să rămână fierbinte, așadar, ar fi bine ca în acest timp să îți acoperi capul și oala cu un prosop pentru a nu pierde căldura. Acest tratament funcționează prin contactul vaporilor de apă fierbinte cu fața. Al doilea tratament, bazat pe sare, este pentru persoanele care au coșuri și în alte părți ale corpului. Este vorba de o baie fierbinte în care adaugi 3 pumni de sare de mare/himalaya. Durata acesteia ar trebui să fie între 20-30 de minute, în care tot ceea ce trebuie să faci este să te relaxezi. Bineînțeles, dacă vei încerca tratamentele bazate de apă fierbinte, ai grijă ca temperatura să fie suportabilă pentru piele.

Indiferent de ce tip de tratament alegi să urmezi, trebuie să nu uiți un lucru: acesta nu va produce rezultate miraculoase peste noapte și trebuie urmat pentru o perioadă îndelungată de timp, pentru a te scăpa permanent de problema ta dermatologică.

sursa foto: Unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.