Ziarul electronic al arădenilor

Afla CARE sunt cele mai accesibile locuri de munca pentru studenti in perioada verii!

Vacanta de vara reprezinta pentru multi studenti o perioada de relaxare binemeritata dupa una solicitanta. Pregatirea pentru examene si asimilarea materiilor din timpul sesiunii pun presiune pe tineri si reprezinta o sursa de stres. Prin urmare, multi cauta sa se deconecteze de griji si sa-si incarce bateriile pentru un nou an universitar.

Cu toate acestea, exista si studenti care prefera sa-si sacrifice cea mai mare parte a vacantei de vara, daca nu chiar pe toata, pentru a castiga bani, angajandu-se in diverse domenii. Atat nevoile financiare, cat si dorinta de a-si achita singuri facturile lunare ii determina sa caute diferite joburi estivale.

Iata unde se pot angaja studentii pe perioada verii!

De foarte multe ori, studentii aleg joburi pe perioade determinate si domenii in care activitatea este mult mai intensa in timpul sezonului cald. Cu toate acestea, exista cateva optiuni care presupun un program flexibil, dar si variante prin care tinerii pot lua contact cu mediul in care vor sa profeseze dupa absolvirea facultatii.

  • Videochat

Chiar daca aceasta industrie inca se mai lupta cu prejudecatile, este important de stiut faptul ca lucrurile s-au schimbat mult in ultimii ani. Pretentiile pentru angajare au crescut, iar angajatorii precum studioul de videochat Kendra pun din ce in ce mai mult pret pe capacitatea de comunicare a candidatului si apoi pe aspectul fizic.

In plus, multe astfel de studiouri solicita la angajare documente precum diploma de bacalaureat sau o dovada a notelor din sesiune. Insa, veniturile sunt consistente, de aceea din ce in ce mai multe studente si chiar si studenti devin interesati de astfel de castiguri rapide.

  • Horeca

Acesta este cel mai popular domeniu atunci cand vine vorba despre un loc de munca pe perioada verii pentru studenti. Motivul il reprezinta faptul ca barurile si restaurantele au o activitate foarte intensa, atat la mare, cat si la munte, ceea ce presupune o nevoie permanenta de personal.

In plus, mai exista si motivatia financiara, in contextul in care tinerii au un salariu fix, dar primesc si bacsis din partea consumatorilor, care, de multe ori, poate depasi venitul net. Mai mult, studentii care lucreaza ca ospatari, de exemplu, in zonele turistice au ocazia de a-si petrece o vara intreaga in cele mai frumoase regiuni ale tarii, deoarece angajatorii sunt obligati sa le asigure si cazare la nevoie.

  • Internship platit

Pentru studentii care vor sa ramana aproape de domeniul pe care il studiaza, internship-urile platite din cadrul companiilor din sectoare precum IT-ul sau cel industrial sunt ideale.

Aceasta este o metoda excelenta de a lua contact direct cu industria in care vor activa dupa absolvire si de a  acumula experienta in domeniul in care doresc sa profeseze. In plus, internship-urile sunt avantajoase, deoarece sunt considerate stagii de practica pe perioada verii.

Este extrem de important pentru studenti sa profite de timpul liber din perioada verii, atat pentru a-si asigura un venit financiar, cat si pentru a se obisnui cu viata profesionala care ii asteapta dupa absolvirea facultatii.

sursa foto: envato.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.