Ziarul electronic al arădenilor

Afgani ascunşi într-un automarfar încărcat cu încălțăminte, depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 12 cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu încălțăminte.

Migranții au fost descoperiți luni, în jurul orei 6.45, când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălțăminte pentru o societate comercială din Elveția.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși printre marfa transportată, doisprezece cetățeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 și 27 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țară noastră“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile prevăzute de lege.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.