Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Adolescentă răpită de un cioban din Bătuța. Victima, eliberată de polițiști și jandarmi

O adolescentă a fost luată cu forța și lipsită de libertate de un cioban de la o stână de pe raza localității arădene Bătuța.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat vineri că polițiștii de la Secția 8 de Poliție Rurală Săvârșin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, cercetează un bărbat de 33 de ani, din județul Covasna, bănuit de săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

„În noaptea de 4/5 februarie 2021, în jurul orei 00.10, polițiștii arădeni au fost sesizați de un bărbat că fiica sa, de 17 ani, ar fi fost luată cu forța de un bărbat de 33 de ani, cioban la o stână de oi de pe raza localității Bătuța. În urma apelului, s-a constituit, de îndată, echipa operativă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, polițiști ai orașului Lipova și secțiilor rurale de poliție 7 Lipova și 8 Săvârșin“, a informat IPJ Arad.

Conform sursei citate, în jurul orei 3.00, în urma activităților de căutare desfășurate împreună cu luptători S.A.S. și jandarmi ai I.J.J. Arad, minora a fost depistată pe raza localității Nicolae Bălcescu, în locul denumit popular „Valea Mare”, la aproximativ 7 km de locul de unde ar fi fost răpită.

„Din declarațiile victimei, aceasta ar fi fost luată împotriva voinței sale în seara zilei de 4 februarie, în jurul orei 22.00. Nu ar fi fost victima vreunei alte infracțiuni“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Bărbatul de 33 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraților de la Judecătoria Lipova cu propunere de arestare preventivă sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

UPDATE

IPJ Arad a anunțat, vineri seară, că pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.