Ziarul electronic al arădenilor

A fost anunțată firma care a câștigat licitația pentru proiectarea drumului expres Arad – Oradea

Autoritățile județene au anunțat firma care a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Arad – Oradea.

„Numele câștigătorului a fost făcut public vineri, la Consiliul Județean Arad, în urma procedurii derulate pe SEAP (Sistemul Electric de Achiziții Publice). Este vorba despre SC Consitrans SRL. Conform legii, ceilalți ofertanți au la dispoziție 10 zile pentru contestarea rezultatului“, a informat Consiliul Județean Arad.

Conform sursei citate, vineri, la Consiliul Județean Arad s-a reunit echipa de lucru a drumului expres Arad – Oradea.

„Au participat experți din consiliile județene Arad și Bihor, respectiv primăriile Oradea și Arad. În cadrul întâlnirii s-a supus spre aprobare către președinții celor două Consilii Județene și către cei doi primari raportul procedurii de evaluare. A fost semnată comunicarea pentru desemnarea câștigătorului care va întocmi studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al drumului expres. Câștigătorul a fost stabilit în urma unei evaluări la care au fost depuse 5 oferte“, se mai precizează în informarea remisă de CJ Arad.

Potrivit comunicării câștigătorului, acesta va lucra cu 11 subcontractanți.

„Suntem într-un ritm bun, în ce privește realizarea documentației tehnice a drumului expres Arad – Oradea. Această investiție este o provocare pentru toți cei implicați în realizarea ei, fiindcă este o premieră națională. Pentru prima oară în România, două consilii județene și două primării se asociază cu Ministerul Transporturilor într-un proiect de 1 miliard de euro. Avem o colaborare și o comunicare foarte bună cu domnul Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, cu primarul municipiului Oradea, Florin Birta, cu primarul municipiului Arad, Călin Bibarț și cu Ministerul, iar acest parteneriat corect contribuie la menținerea vitezei de lucru”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Autorităţile estimează că lucrările de construire a drumului expres vor costa un miliard de euro.

Investiţia va fi realizată în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul programului operaţional specific de transport.

Conform proiectului, drumul expres va străbate judeţele Arad şi Bihor, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 kilometri şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri.

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului expres Arad – Oradea

Realizarea documentaţiei tehnice pentru drumul expres Arad – Oradea, estimată la 42 milioane de lei

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.