Ziarul electronic al arădenilor

9,5 tone de deșeuri textile, depistate la PTF Nădlac II

9,5 tone de deşeuri textile, care se aflau într-un automarfar condus de un cetățean român, au fost oprite la intrarea în ţară, la PTF Nădlac II.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile second-hand de la o societate comercială din Norvegia pentru o firmă din România.

Pentru că au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră arădeni au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului General București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, care, în urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În total, vehiculul transporta 9.500 de kilograme de deşeuri.

Conform Poliției de Frontieră, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Peste 17 tone de deşeuri de aluminiu, descoperite la PTF Nădlac II

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.