Ziarul electronic al arădenilor

84 de migranți au fost depistați ascunși în automarfare, la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 84 de cetăţeni din Siria, Turcia, Bangladesh, India, Maroc, Egipt și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

Conform autorităților de frontieră, sâmbătă, în jurul orei 4.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de aluminiu pentru o societate comercială din Polonia.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au  descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, 44 de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, Siria, Bangladesh, Pakistan și India și intenționau sa ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în timpul unui controlul amănunțit efectuat asupra unui automarfar, condus de un alt cetățean turc, ce transporta grupaje pe ruta Turcia – Germania, au fost descoperiți ascunși, 33 de cetățeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, India, Maroc și Egipt.

De asemenea, vineri, la PTF Nădlac II, polițiștii de frontieră au descoperit, 7 persoane din India și Pakistan. Acestea călătoreau ascunse printre mărfurile transportate și intenționau să ajungă în state din vestul Europei.

În toate cazurile sus-menționate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.