Ziarul electronic al arădenilor

8 aspecte de care să ții cont atunci când îți alegi patul pentru dormitor

Patul reprezintă cel mai important element dintr-un dormitor, de aceea trebuie să fii atent când faci o astfel de achiziție. Pe lângă odihnă, patul trebuie să aibă și un  aspect estetic care să se combine armonios cu restul încăperii.

Mai jos vei găsi o listă cu idei de care să ții cont pentru a face cea mai bună alegere pentru casa ta.

Iată cele 8 aspecte pe care să le iei în calcul atunci când îți cumperi un pat pentru casa ta!

  1. Dimensiune

Dimensiunea patului este foarte importantă atunci când faci această achiziție, deoarece trebuie să ții cont de mai multe aspecte, precum suprafața dormitorului tău, preferințele și nevoile tale. Asigură-te că acest pat nu va încărca toată camera și că vei avea spațiu și pentru alte piese de mobilier, dar și pentru a te mișca confortabil în încăpere.

  1. Material

Atunci când alegi materialul pentru patul tău, orientează-te spre ceva care să se potrivească și cu restul mobilei din casa ta, dar care să fie și durabil în timp și ușor de întreținut.

  1. Model

Pe piață există foarte multe modele disponibile, de aceea ține cont de preferințele tale legate de aspect și de stilul de amenajare pe care l-ai folosit în restul casei. Pe homelux.ro găsești gama de paturi care conține modele variate din care poți alege ceva potrivit și pentru dormitorul tău.

  1. Tip de saltea

Alege un tip de saltea în funcție de necesitățile tale și de bugetul tău. Poți merge în magazine pentru a încerca mai multe modele și a descoperi ce ți se potrivește pentru a avea un somn odihnitor.

  1. Tăblie

Atunci când alegi patul, ține cont și dacă îți dorești ca acesta să aibă tăblie sau nu. Poți opta pentru cele cu tăblie din lemn, cadru metalic sau pentru cele capitonate care oferă un aspect sofisticat și frumos patului. Pe lângă aspectul estetic, tăblia patului va oferi și confort și sprijin pentru diverse activități, precum citit, sau atunci când te uiți la televizor sau stai pe laptop.

  1. Spațiu de depozitare

Spațiile de depozitare sunt foarte practice în casă, iar când alegi un pat ai putea ține cont și de acest aspect. Poți avea pat cu somieră inclusă sau sertare sub pat pentru a depozita lenjeriile, pături și alte obiecte pe care să le ai la îndemână pentru somn.

  1. Buget

Stabilește un buget și cauta un model de pat care să îndeplinească nevoile tale în ceea ce privește dimensiunea, confortul, calitatea și alte accesorii. Compară modelele și prețurile din mai multe magazine pentru a face cea mai bună alegere.

  1. Igienă

Dacă suferi de alergii ar fi recomandat să ai o igienă corespunzătoare când vine vorba de curățarea patului. Spală pernele și pilotele pentru a elimina acarienii și praful și schimbă lenjeria cât de des se poate.

Căutarea patului perfect poate reprezenta un proces îndelungat, de aceea ar trebui să îți stabilești dinainte niște obiective. Cu ajutorul ideilor de mai sus vei putea face cea mai bună alegere și achiziție.

sursa foto: pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.