Ziarul electronic al arădenilor

7 august

1864: Înființarea Primăriei București. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu.

1908: În Willendorf (Austria Inferioară) este descoperită statuia din calcar „Venus din Willendorf“. Sculptura este datată în perioada 25.000 î.Hr. și 22 î.Hr. în paleoliticul superior.

1922: Acțiunea grevistă a muncitorilor de la Fabrica de vagoane Astra din Arad.

1940: A fost încheiat acordul dintre Churchill și De Gaulle privind organizarea Forțelor Franceze Libere.

1940: Al Doilea Război Mondial: Alsacia-Lorena este anexată de al Treilea Reich.

1942: A început bătălia de la Guadalcanal, prima ofensivă militară americană a celui de Al Doilea Război Mondial, în Insulele Solomon.

1943: Al Doilea Război Mondial: A început Bătălia de la Smolensk, ofensivă de primă mărime a Armatei Roșii în Rusia de vest finalizată în octombrie cu o victorie decisivă sovietică.

1970: La Iași s-a inaugurat „Casa Dosoftei“, care adăpostește secția de literatură veche a Muzeului Literaturii din Iași.

1956: Accidentul de la Cali, Columbia. Un convoi militar care transporta combustibil, muniție și explozibil a explodat în plin centrul orașului. S-au înregistrat 1200 de victime.

1997: „Ziua I-îi“ a reformei structurale în România. Într-o conferință de presă, premierul Victor Ciorbea a prezentat o listă cu 17 societăți comerciale care trebuiau închise începând de a doua zi, ceea ce nu s-a întâmplat.

1998: Atentatele cu bombe de la ambasadele americane din Nairobi (Kenya) și Dar es Salaam (Tanzania). 257 de persoane (din care 12 americani) și-au pierdut viața în atentate, revendicate de “Armata islamică pentru eliberarea locurilor sfinte”.

2008: Georgia a lansat o ofensivă militară împotriva Osetia de Sud, pentru a contracara o presupusă invazie rusească, declanșând Războiul din Osetia de Sud din 2008.

sursa: wikipedia.org

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.