Ziarul electronic al arădenilor

67 de migranți au fost depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 67 de cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar.

Conform autorităților de frontieră, vineri, în jurul orei 3.30, la PTF Nădlac II  s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean turc conducând un automarfar înmatriculat în Turcia.

Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta grupaj pe ruta Turcia – Cehia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în timpul căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, șaizeci și șapte de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan, Bangladesh, Etiopia, Nepal și Sri Lanka, intrați legal în România în baza documentelor personale.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

139 de migranți au fost depistați la PTF Nădlac II

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.