Ziarul electronic al arădenilor

60 de migranți au fost depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 60 de cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două ansambluri rutiere și trei autoutilitare conduse de cetățeni români, turci și bieloruși.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni bielorusi, doi turci și un român, care conduceau ansambluri rutiere și autoutilitare, înmatriculate în Turcia, România, Lituania și Germania. Doi dintre șoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, filtre de aer și piese de aluminiu pentru societăți comerciale din Danemarca și Germania, iar ceilalți se deplasau fără încărcătură având ca destinație diferite state din Europa“, a informat Poliția de Frontieră Arad.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controale amănunţite ale mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, respectiv în locuri special amenajate în podeaua semiremorcii, în total, 60 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Egipt, Siria, Bangladesh, Pakistan, Vietnam și Irak), majoritatea intrați legal în România, toți intenționând să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Vestul Europei.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru șoferii români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

90 de migranți din Bangladesh, Pakistan și Siria, depistați la PTF Nădlac II

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.