Ziarul electronic al arădenilor

6 sfaturi pentru poziţionarea corectă a oglinzilor în casă

Oglinzile sunt prezente în toate casele, dar oare câte dintre ele sunt poziţionate în mod corect? Tendintele moderne aduc în discuție o serie de reguli speciale de amplasare a oglinzilor, care vor contribui la acumularea energiei pozitive în casa ta, dar care vor și face din aceasta un spațiu elegant și primitor.

Oglinzile nu sunt doar obiecte funcţionale, ci ele sunt utilizate şi pentru a schimba complet atmosfera din casă şi pentru a aduce un plus de luminozitate locuințelor, drept pentru care iată cum ar trebui să fie acestea poziționate.

Amplasează corect oglinda din baie

În magazinele online sunt disponibile mai multe tipuri de oglinzi pe care le poţi alege în funcţie de dimensiunea spaţiului şi de locul în care vor fi amplasate. Cea mai comună poziţionare a oglinzii în baie este deasupra chiuvetei, pentru a reflecta partea de sus a corpului. Pentru a amenaja astfel spațiul băii, poți găsi aici: oglinzi pentru baie cu diferite dimensiuni, cu iluminare sau chiar cu suport și etajeră.

Tot în baie, poţi utiliza acele oglinzi suplimentare, de mici dimensiuni, cu poziţie ajustabilă, care se ataşează de obicei oglinzii principale şi care te vor ajuta atunci când ai nevoie să vezi mai bine anumite detalii. Foarte multe dintre aceste oglinzi au şi proprietatea de a mări imaginea reflectată în ele.

Utilizează oglinzi pe orice perete din sufragerie

Specialiştii cred că încăperea potrivită pentru a pune oglinzi este sufrageria, loc în care oglinzile vor aduce nu doar energie pozitivă, ci vor atrage şi succesul sau bogăţia, conform tendinței Feng shui. În plus, atunci când alegi să creezi un decor special cu ajutorul oglinzilor în living, acestea vor da un aspect elegant şi rafinat spaţiului. În plus, oglinzile mari, așezate în living, vor aduce un plus de luminozitate întregului spațiu.

Evită să utilizezi oglinzi în bucătărie

Recomandările specialiștilor spun că bucătăria nu este un loc potrivit pentru oglinzi, deoarece acestea pot atrage atenția de la procesele culinare. În plus, spațiul va părea aglomerat și plin, în vreme ce bucătăriile ar trebui să arate cât mai organizat. Așadar, dacă ai cumpărat deja oglinzi pentru bucătărie, poţi încerca să le integrezi în alte camere din casă.

Amplasează oglinzile în zone cu privelişti interesante

Este important să fii atent la ce anume se reflectă în oglindă, atât din interiorul casei cât şi din exterior. Oglinzile te vor ajuta să creezi impresia de spaţiu mai mare, ele dau luminozitate interiorului prin modul în care lumina se reflectă în ele şi mai pot de asemenea aduce în interior, imagini din exterior. Cum se poate face asta? Este simplu de fapt: dacă oglinda este amplasată cu faţa spre o fereastră prin care se văd plantele verzi din grădină, acestea vor deveni cu ajutorul oglinzii, o parte a decorului din încăpere.

Nu pune oglinda lângă birou

O oglindă în care se reflectă un teanc de facturi sau de documente, poate induce o energie negativă. Specialiștii în design interior ne atrag atenția că nu ar trebui să amplasăm oglinda cu faţa spre birou deoarece vom simţi că volumul de muncă se dublează, generând anxietate și frustrare.

Amplasează discret oglinzile în dormitor

Foarte multe persoane declară că dorm mai bine atunci când au oglinzi în dormitor, iar specialiştii susţin demersul de a integra o oglindă în această cameră, evitând însă amplasarea ei la capul patului. În cazul în care oglinda este amplasată paralel cu dulapul, va trebui să ai grijă ca uşile să fie mereu închise, sau dulapul să fie foarte ordonat, pentru că oglinzile au tendința să amplifice tot ce se oglindeşte în ele.

Oglinzile sunt elemente esenţiale de decor, iar din acest motiv alegerea trebuie să se facă cu grijă și atenție la detalii. Alege o oglindă potrivită ca formă, accesorii sau caracteristici, însă nu uita și de felul în care aceasta va fi amplasată, pentru a complimenta cât mai bine locuința ta.

sursa foto: https://unsplash.com/photos

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.