Ziarul electronic al arădenilor

52 de migranți din Siria şi Palestina, găsiți ascunși în două autovehicule la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 52 de cetăţeni din Siria şi Palestina, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un camion şi o autoutilitară. 

Conform Poliției de Frontieră, luni, în jurul orei 4.00, la PTF Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 57 ani.

„Şoferul conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role textile pe ruta România – Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, douăzeci şi opt de cetăţeni străini“, a informat Poliția de Frontieră.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria şi Palestina, douăzeci şi cinci de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani şi 3 minori cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

Tot luni dimineaţă, în acelaşi punct de frontieră s-a înregistrat un caz similar.

„Un alt cetăţean turc, în vârstă de 44 ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, conducând o autoutilitară, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role textile pe ruta Turcia – Germania. Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, iar în interiorul autoutilitarei au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, douăzeci şi patru de cetăţeni străini“, au precizat autoritățile de frontieră.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului PF Nădlac pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că grupul era format din 24 de bărbaţi din Siria, având vârste de 18 şi 48 ani.

„Cetăţenii străini depistaţi ascunşi în cele două mijloace de transport au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferii turci, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun“, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.