Ziarul electronic al arădenilor

5 pași simpli pentru o dimineață perfectă și o zi reușită

Dimineața este momentul în care vei decide cum va arată întreaga zi. Dacă  momentul în care sună ceasul te face să te simți îngrozitor mai ales dacă nu ești o persoană matinală ai șansa ca în următoarele minute să îți schimbi viziunea.

Tot ce trebuie să faci este să te focusezi timp de câteva minute pe anumite activități care îți vor schimba dispoziția instant și să le transformi într-un mic ritual matinal, constant.

Studiile demonstrează că dispoziția pe care o avem dimineața va influența energia pe care o vom avea pe tot parcursul zilei.

Așadar, iată care sunt cei 5 pași simpli pe care îi poți face dimineața pentru o stare de bine instantă și o zi reușită.

Crează-ți un obicei nou

A-ți crea un obicei nou pare destul de complicat dacă nu alegi unul cu care să rezonezi în totalitate. Așadar nu te înhăma în a-ți crea obiceiuri pe care le vezi la ceilalți dacă nu crezi că te poți ține de ele.

Alege să faci lucruri mici, care durează puțin și care se pot încadra în rutina ta zilnică. Un obicei nou nu înseamnă neapărat să te trezești la ora 5:00 dimineața dacă nu îți dorești acest lucru.

Dar poți alege să te trezești mai repede cu 15 minute decât o faci de obicei spre exemplu. Sau rămâi în pat încă 10 minute în plus pentru a-ți creiona o imagine frumoasă a zilei care urmează, a te bucura de noua zi și de posibilitățile ei infinite dar și de starea de bine cu care te-ai trezit.

Începe ziua cu recunoștință

S-a demonstrat faptul că recunoștința este cea mai puternică formă de rugăciune. Atunci când ești recunoscător și mulțumești, aduci atenția pe ceea ce ai deja bun în viața ta și nu pe lipsuri. Acest lucru va atrage în viața ta și mai mult din acele situații pentru care mulțumești. Atunci când ceri ceva, sentimentul tău este unul de lipsă și s-ar putea să primești și mai multe lipsuri. Așadar gândește-te la cel puțin 5 lucruri pentru care ești recunoscător sau scrie-le într-un jurnal și observă sincronicitatile care urmează.

Începe cu momente pline de iubire

Sigur ai un moment pe care îl consideri ca fiind unul doar al tău, un moment de relaxare și de iubire față de propria persoană. Poți lenevi încă 5 minute în pat cu o ceașcă de cafea lavazza gândindu-te la visul pe care îți dorești să-l realizezi în curând, sau te poți bucura de un mic dejun preferat, de o îmbrățișare a celor dragi sau de o plimbare cu animăluțul tău de companie. Toate aceste momente îți vor aduce iubire, bucurie în suflet și în minte și îți vor fi „combustibil” pentru o nouă zi frumoasă.

Fă câteva respirații adânci și întinde-ți corpul

Cu toate că pare un pas prea mic pentru a te ajuta să te simți mai bine, ei bine află că atunci când te întinzi în pat după trezire, creierul tău eliberează dopamină, îmbunătățindu-ți starea de bine instant.

În acest fel energia ta se schimbă iar prin respirații adânci timp de câteva secunde, care pot fi făcute chiar și în aer liber, îți vei oxigena creierul și vei avea o minte mai clară pentru tot ce va urma.

Aceste lucruri foarte simple te vor ajuta să te menții mai relaxat pe parcursul zilei.  Bineînțeles că dacă îți dorești să faci mai multă mișcare, exerciții fizice sau câteva asane de yoga, rezultatul va fi și mai fabulos.

Programează-ți ziua pe sarcini dar și pentru relaxare

A trăi fiecare zi cu acea curiozitate de a vedea ce îți rezervă viitorul nu înseamnă că nu trebuie să îți planifici lucruri pe care ți le dorești să le duci la îndeplinire.

Setează-ți obiective mai mari și împarte-le în sarcini mai mici, pe care le poți realiza zilnic.  Cu fiecare pas mic ești mai aproape de obiectivul mare iar stima ta de sine va crește considerabil și tu te vei simți motivat să realizezi orice îți propui. Cu cât vei realiza mai multe lucruri într-o zi cu atât starea ta se va modifica.

Nu uita să setezi câte un mic moment la fiecare final de zi pentru tine, pentru relaxare sau destindere. Amintește-ți că pentru a începe o nouă zi, ai nevoie de relaxare și de puterea de a continua. În plus, recompensarea pentru tot ceea ce ai reușit în ziua respectivă, te va face să te simți mai fericit și mai încrezător în puterea ta interioară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.