Ziarul electronic al arădenilor

5 întrebări pe care să ți le pui înainte de a-ți schimba cariera

Simți că jobul pe care îl ai de ceva vreme nu îți mai oferă aceleași satisfacții ca la început? Ai ferma convingere că relațiile cu anumiți colegi de la muncă afectează calitatea fluxului tău de lucru? Ți-ai dori un salariu mult mai bun, comparativ cu ce câștigi acum?

Toate aceste „mici-mari” dileme pot veni toate deodată peste tine, afectând și mai mult puterea de concentrare de care dispui, pentru realizarea unui anumit job.

Dacă vrei să îți cauți un alt job, BestJobs îți pune oricând la dispoziție o listă variată de locuri de munca in Arad, unde există șanse mari să găsești exact ceea ce îți dorești să faci, în următoarea etapă a carierei tale. Însă înainte de a face acest pas, îți recomandăm să îți pui câteva întrebări:

Sunt pregătit din punct de vedere profesional?

Mulți își doresc o schimbare de paradigmă, în cariera lor profesională, doar pentru că sună foarte bine. În realitate, începerea unui nou capitol din viață presupune și asumarea unui set nou de cunoștințe, pe care le obții de cele mai multe ori prin practică. Ești pregătit să fii din nou “învățăcel”, primind și un salariu pe măsura expertizei tale în acest nou domeniu? Te fascinează IT-ul și ți-ai dori să faci trecerea de la marketing online la programare? Atunci pregătește-te pentru o perioadă în care vei simți din nou că ești la scoală. Ai suficientă energie pentru așa ceva?

Mă interesează mai mult banii decât celelalte beneficii?

Chiar dacă sună a clișeu, banii nu reprezintă singurul motiv pentru care ar trebui să îți cauți un alt job. O mulțime de alți factori stau la baza unui climat profesional cât mai apropiat de varianta ideală a sa: profesionalismul celor din jur, relațiile de prietenie pe care le poți lega la birou, programul flexibil, distanța dintre casă și sediu, posibilitatea de promovare etc Așadar, întreabă-te dacă banii sunt atât de importanți pentru schimbarea pe care vrei să o faci, comparativ cu lucrurile bune pe care le lași în urma ta, odată cu plecarea din firma respectivă.

Să discut mai întâi cu angajatorul actual?

Dacă banii reprezintă o problemă, DA, ar trebui să discuți mai întâi cu superiorul tău, înainte de a pleca la un alt job. Chiar și în cazul în care știi cu certitudine că o astfel de discuție nu va produce nimic bun, este de datoria ta sa încerci. Cu atât mai mult, în cazul în care nu banii reprezintă principalul motiv pentru care vrei să “schimbi aerul”. Dacă ești perceput drept o resursă valoroasă a acelei companii, angajatorul va încerca din răsputeri să îți ofere o alternativă, astfel încât să puteți construi împreună un dialog benefic pentru ambele părți.

M-aș putea întoarce la jobul actual?

Ce se întâmplă în cazul în care simți ca noua carieră nu te avantajează absolut deloc, nefiind altceva decât un pariu greșit pe care l-ai făcut? Există vreo șansă de revenire la fostul loc de muncă, acolo unde cunoști foarte bine întregul proces de lucru, iar climatul îți este atât de familiar? Da, fă-i loc acestei întrebări pe această listă, iar dacă te-ai hotărât cu adevărat să pleci, știi cum se spune: Lasă loc de “Bună Ziua!”! Niciodată nu poti prevesti ce îți poate rezerva viitorul, de aceea, pleacă de ultimul loc de muncă într-un mod cât mai civilizat.

Viitorul job m-ar solicita mai mult decat actualul?

Pe măsură ce avansezi pe scara ierarhică, beneficiile pe care ți le oferă un anumit job vin la pachet și cu o sumă mult mai mare de responsabilități. Acestea consumă mult mai multe resurse, așadar, ești dispus să le sacrifici? Vrei să pleci la un alt job mult mai bine plătit, însă la care vei lucra mai mult, vei veni la ore fixe, vei avea mai multe ședințe și mult mai multe bătăi de cap? Dacă nu ești pregătit pentru o astfel de provocare, nu înseamnă că te complaci în situația în care te afli acum, ci ești mult mai confortabil cu un mod de realizare a lucrurilor, orientat mai mult spre „EXECUTIONAL”, decât spre „DECIZIONAL”.

Intră acum pe link-ul de mai sus și vezi oferta de astăzi a locurilor de muncă disponibile în Arad. Ai parte de o listă întreagă cu joburi, din domeniile de care poți fi interesat. Consultă cu atenție fiecare fișa de post și fă apoi cea mai inspirată alegere pentru viitorul carierei tale!

sursa foto: AICI

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.