Ziarul electronic al arădenilor

45 de migranți din Siria, Irak, Tunisia şi Palestina, găsiți ascunși într-un autotren la PTF Nădlac II

Polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 45 de migranți din Siria, Irak, Tunisia şi Palestina, printre care 8 minori, care încercau să iasă din țară ascunși într-un autotren care transporta hârtie igienică.

Conform Poliției de Frontieră, marți, în jurul orei 9.10, la PTF Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie igienică, pe ruta Turcia – Belgia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, 45 de cetăţeni din Siria, Irak, Tunisia şi Palestina, dintre care 37 adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, şi 8 minori, cu vârste între 2 luni şi 17 ani“, a informat Poliția de Frontieră.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şofer, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.