Ziarul electronic al arădenilor

37 de migranți au fost depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 37 de cetăţeni din Bangladesh, Pakistan și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară și un ansamblu rutier.

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean georgian și un turc, aflați la volanul unei autoutilitare și unui ansamblu rutier înmatriculate în Polonia și Turcia.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți și metal pentru societăți comerciale din Austria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv în lăzile de depozitare din părțile laterale ale semiremorcii, în total, 37 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan și Nepal, intrați legal în România.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.