Ziarul electronic al arădenilor

33 de migranți din Siria, Irak şi Afganistan,  depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac și Turnu

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 28 de cetăţeni din Siria şi Irak ascunşi într-un microbuz cu piese metalice, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu sprijinul unui şofer turc.

De asemenea, alţi cinci cetăţeni din Afganistan au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la SPF Turnu împreună cu poliţişti din cadrul poliţiei oraşului Pecica, când acţionau ilegal la frontiera verde.

Conform Poliției de Frontieră, în cursul nopții de luni spre marți, la PTF Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani. Acesta conducea microbuz marca Iveco, înmatriculat în Germania, şi transporta conform documentelor de însoţire a mărfii piese metalice pentru o societate din Polonia.

„În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport. Astfel in compartimentul marfă au fost descoperite ascunse 28 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Irak şi Siria, douăzeci şi cinci de adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 43 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii straini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Turnu, judeţul Arad, în cooperare cu poliţişti din cadrul poliţiei oraşului Pecica, au derulat, în cursul zilei de luni, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în zona limitrofă a oraşului Pecica, au reţinut cinci persoane care se deplasau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

„Cei cinci cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt tineri din Afganistan cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.