Ziarul electronic al arădenilor

32 de migranți din Afganistan și Pakistan, găsiți ascunși în cinci automarfare

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, ascunşi în cinci automarfare, 32 de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Marți, în jurul orei 12.15, poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean bulgar.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ciocolată pe ruta Turcia-Germania.

„În urma efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, cincisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt doisprezece cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 27 de ani şi trei cetăţeni din Pakistan în vârstă de 19 ani, toți fiind solicitanţi de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au efectuat controlul amănunțit asupra a patru automarfare conduse de doi cetăţeni turci, un cetăţean bulgar şi un român.

Cei patru şoferi transportau diverse mărfuri pentru societăţi din Germania şi Marea Britanie, iar în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi şaptesprezece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse intre 15 şi 24 de ani,  solicitanţi de azil în România.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.